Maximovits Anett (mylifeandtheworld)

Aktuális előadás:

Hogyan utazz lakáscserével és hasonló alternatív programokkal a világ körül?

Magamról

Anett vagyok, foglalkozásomat tekintve mentálhigiénikus, utazó jógaoktató.

Lételemem az utazás, az új dolgok felfedezése és a fejlődés.

Egy piciny faluból származom, ahol 14 évig éltem, de aztán nem volt megállás, szinte egész utána következő életemben folyamatosan költöztem, hiszen a szabadság- és utazásvágyamat sohasem tudtam lekorlátozni egyetlen városra, vagy országra. Gyakran éreztem azt, a covid kivételével, hogy a világ a játszóterünk, csak ki kell kutatni a lehetőségeket. Amikor csak tehettem, oda költöztem, ahol jobb feltételek voltak az akkori énemnek.

Ösztöndíj programok, Working Holiday vízum, alkalmi munkák segítettek eleinte az utamon. Szerencsés vagyok, mert ebben a családom is támogatott és a férjemmel járhattam be a világot.

Így lehetőségem nyílt rá, hogy megtudjam mit is akarok igazán kezdeni az életemmel.

Az én válaszom: emberekkel foglalkozni, utazni és megosztani a tudást, amit rövid, de igen intenzív életem alatt felhalmoztam. 35 évesen, több mint 70 országba látogattam el és ebből több helyen életvitelszerűen laktam is.

Számomra, a legértékesebb úticél, ahová az ember tanulni, vagy a tudását átadni megy. Az igazi kiszakadás a mókuskerékből, más kultúrák jó gyakorlatainak megfigyelése és eltanulása.

Ilyen számomra a jóga, amit indiai utazásom alatt tökéletesítettem annyira, hogy egy jóga oktatói végzettséget is szereztem 2018-ban. Ennek a tudásnak az elsajátítása volt a kulcs, hogy akár életvitelszerűen utazhassak és azt tegyem közben, ami igazán érdekel. Így jött a képbe a Divine Souls’ Mission megalapítása, amelynek a keretében inspirációs-és jóga táborokat szervezünk, egzotikus helyekre, kiszakadni vágyóknak.

Hiszem, hogy a miénktől eltérő kultúrákba való utazás élménye, egy olyan varázslat, amit receptre kellene felírni az embereknek.

Abban, hogy ennyit tudtam utazni a világ körül, hozzásegített az is, hogy általában nem szállodákban szálltam meg. Amikor csak lehetett a lakáscsere programokat, couchsurfinget, állat vigyázást, lakóautó visszavitelt, vagy önkéntes programokat választottam. Ennek következtében, nemcsak optimalizálni tudtam a költségeket, hanem növelni is az utazások hosszát is.

De a legfőbb hozadéka, hogy több, mint 100 otthon életébe beleláthattam, csak az elmúlt 5 évben, megfigyelhettem Mexikótól- Új Zélandig, vagy Costa Ricától- Japánig azt, hogy mi teszi boldoggá az embereket a világ különböző kultúráiban. Nem csak a szokásos turista látványosságokat látthattam meg, hanem beleláthattam az emberek hétköznapjaiba is, interakciókba kerülhettem a helyiekkel, amiért nagyon hálás vagyok.

Blog
Instagram
Instagram – Inspirációs táborok