Máthé Gergely

Fülöp-szigetek – 7 ezer sziget országa illetve család vagy utazás

Az utazás világába viszonylag később csöppentem bele. Még 2001-ben 24 évesen Angliába kerültem au-pairként egy olyan családhoz, akik igazi világjárók voltak. Nekik köszönhetően hirtelen kinyílt a világ előttem és megmutatták, hogy az utazás nem okvetlenül abból áll, hogy megveszek egy megszervezett 1 hetes nyaralást valamelyik közeli ország tengerpartjához. Nulla utazási tapasztalattal hirtelen több országba eljutottam, többek közzöt fekete Afrikába is.
Annyira megtetszett ez a világ, ahol első kézből tapasztalhattam (és végre nem a tévében néztem az egzotikus utakról szóló filmeket arról áldmodozva majd, ha gazdag leszek…), hogy hazatelepülésem után elkezdtem a saját útjaimat szervezni. Persze átlag helyi fizetésből, de nagy álmokkal és vágyakkal szép lassan kialakítottam a saját low budget utazási világomat. Azóta több kontinensen kb. 60 országot sikerült megnéznem. Általában nagyon kalandos, izgalmas, de mindig nagyon alacsony költségvetésből összerakott utakról volt szó.

Az egyik utazásom során a Fülöp szigeteken megismertem egy lányt, akivel később családot alapítottam. Ezek után jött a dilemma: utazás vagy család? Ekkor már igazi utazás függő voltam, de családod is akartam….

A tapasztalataim miatt részben a Fülöp-szigetek bemutatásáról fogok majd a fesztiválon beszélni illetve az útvonalválasztás dilemmájáról, hogy család vagy utazás?

Galéria