Mátai Péter

Utazás gyerekkel, lehetséges?

Amikor az emberek gyereket vállalnak, általában úgy érzik, fel kell adni az utazásokat, mert gyerekkel bizony nem lehet utazni. Pedig de! És ha érdekel hogyan, gyere el az előadásomra! Nagyobbik kisfiam 2 éves korára több mint tíz országban járt már. Többször repültünk is vele, és néhányszor körbeautóztuk Európát is. Kisebbik kisfiam most 5 hónapos, és bár külföldön még nem járt, de Magyarországot már nekiállt felfedezni, és féléves korára biztosan át fogja lépni az országhatárt.

 Hiszem, hogy gyerekkel lehet utazni, és kell is. Már kiskorom óta az én életemet is végig kísérte az utazás. Nyaranta Ausztriába, vagy a horvát tengerpartra mentünk a családdal, emellett vándortáborok folyamatos résztvevője voltam már óvodás korom óta. Magyarországot gyakorlatilag teljesen bejártam, aztán minél idősebb lettem, annál messzebbre jutottam. Azóta közel 40 ország van a hátam mögött, ezek közül négyben éltem és dolgoztam is hosszú távon.

Vallom, hogy gyermekvállalás után is van utazás, sőt, örömteli és frissítő utazás. Az előadásomban elmesélem élményeimet, tapasztalataimat, és megosztok rengeteg tanácsot, abban bízva, hogy egyre több szülő mer útnak indulni a családjával.

 Szeretek utazni, új kultúrákat, helyeket megismerni, és ezt az élményt szeretném a gyerekeimmel is megosztani, mert egyszerűen jó. Így össze tudom kapcsolni a két legkedvesebb dolgot az életemben: az utazás szeretetét és a családomat.

 

Eddigi kalandjaimat a www.utazgatok.hu weblapon követheted.

Bemutatkozó videóm pedig itt.