Markó Roland

[nectar_portfolio layout=”3″ category=”all” project_style=”1″ item_spacing=”default” load_in_animation=”none”]

Magamról

Markó Roland vagyok, s készülök valamire. Valamire, amit gyermekkorom óta tervezek. Volt egy ütött-kopott világtérképem, melyet bárki más kidobott volna. Én viszont féltve őrizgettem. Sok-sok országot láttam benne, ekkor kezdtem álmodozni a világról. Arról, hogy egyszer majd megismerem azokat az idegen országokat.

Később megfeledkeztem az álmaimról… Ez pedig nem volt szép dolog azzal a kissráccal szemben, aki egykoron oly nagy terveket szövögetett zalai otthonában. Meg kellett érnem arra, hogy valóban elinduljak. Sok-sok évvel ezelőtt megtettem az első lépést. Úgy is mondhatnám, hogy az első lépést az Úton.

Azóta több mint száz országot láttam. De nem számítanak a számok, hiszen hiába járunk számtalan országban, velejéig megismerni mindegyiket szinte lehetetlen. Ha már az álmokból valóság lett, akkor a valóságot úgy formálom, hogy már csak olyan helyekre utazzak, melyeken alig találkozom turistákkal. Ez az én világom, az ismeretlen.

Készülök valamire… hogy egyszer megírjam, mit is láttam. A szörnyű szegénységben élő gyermekek önfeledt mosolyát, egy hegyi láma örökre szóló barátságát, a tomboló homokviharokat, a középkori városok megmagyarázhatatlan illatát, a beszélgetéseket, a felfedezést és kalandot, s még sorolhatnám. A valódi kalandot, mely minden utazót kísér, ha nyitott szemmel járja a világot. Készülök valamire… hogy megmutassam a fotóimmal, s elbeszéljek egy-egy megélt pillanatot. Talán egyszer lesz időm írni.

E-mail cím: lohengrin.roland@gmail.com

Korábbi előadások: