Magyar Nikolett

Aktuális előadás:

Csodák nyomában Chilében borral ízesítve

Magamról

Magyar Nikolett vagyok, jelenleg idegenvezető és borszakértő, így már foglalkozásomból adódóan is lételemem az utazás, s a borok világa. Fő desztinációm Közép- és Dél-Amerika, de bejártam Európát, s Ázsia és Afrika több országát, sőt különböző kontinensek borkínálatát is volt szerencsém megismerni és kóstoltatni is.

Kalandozásaim fő mozgatórugója – immár 20 éve – a kiváncsiság és a felfedezés, így gyakran előnyben részesítem a járatlan, nem kikövezett utakat. Mindig fontos szerepet kap túráim során a gyors alkalmazkodás, a rugalmasság és főleg a helyiekkel való személyes kapcsolat, ami rengeteg tanítást és élményt rejt magában.

Ennek megfelelően minden út egy belső utazás is, ami szélesíti a világról alkotott képet, sőt minden megtett kilométerrel vagy kóstolt borral egyre tágasabbá, szinesebbé és változatosabbá válik.

Az utazási élmények rengeteg ihlettel gazdagítanak, így nem csoda, hogy másik szenvedélyem az alkotás, legyen az kréta, ecset, homok, cement vagy vászon, melynek különböző megjelenési formái az oldalamon követhetőek.

Bizonyára szakmai ártalom, hogy mindig érdekel a meglátogatott ország történelme, kulturális fejlődése, borfogyasztási szokásai, s lakói gondolkodási módja, ezért gyakran vállalok önkéntes munkát is, hogy a helyiekkel együtt megélve a hétköznapokat, jobban átérezzem mindazt, ami az ő életüket mozgatja. Így gyakran alkalmam nyílik megmutatni az embereknek, hogy hányféle módon élhetjük meg világunk különlegességét, s mennyi – nemcsak – természeti csoda vesz bennünket körül.

Facebook
Instagram
Weboldal németül