Lengyel Éva

Musztáng, az ismeretlen királyság

Lengyel Éva vagyok. Tinédzser korom óta közel 60 országban jártam; itt-ott hosszabb-rövidebb ideig éltem is. Dolgoztam önkéntesként Afrikában, couchsurföltem Latin-Amerikában, barangoltam Ázsiában Kirgizisztántól Indonéziáig. Szívesen utazom egyedül, de jó tapasztalataim vannak a különböző útitárs-kereső oldalakkal is. Szeretem a magas hegyeket, a szélsőségesen hideg és meleg vidékeket, és lenyűgöznek a zord tájak.
Az utóbbi időben leginkább olyan helyekre utaztam, ahol esténként bárhol szabadon felverhetem a sátramat és akár napokig nem látni más túrázót.

Egy beteljesült régi álmom, hogy eljussak Mustangba (Kis-Tibet, Nepál), ahol aztán 2014 végén jártam. A hely maga gyönyörű, rögtön beszippantottak a hegyek és a fennsíkok. Azt találtam, amit kerestem: tomboló szeles idők, széles folyóvölgyek, tibeti kultúra, barátságos, bár tartózkodó helyiek, pici teaházak, apró hegyi falvak és eldugott kolostorok. Meglehetősen gyötrelmes volt a túlpakolt hátizsákommal folytatott folyamatos küzdelem 4000 méteres magasságokban, de végül én győztem 🙂

Galéria