László család

[nectar_portfolio layout=”3″ category=”all” project_style=”1″ item_spacing=”default” load_in_animation=”none”]
Aktuális előadás:

Hogyan utazd be Közép-Amerikát egy lakóautóval

Magunkról

A gyerek nem akadály. Mi legalábbis úgy döntöttünk, hogy nem várunk, míg felnőnek, hanem velük együtt beutazzuk a világot. Úgy is, hogy négyen vannak. Hamarosan pedig öten.

Ki akartunk szakadni a civilizációból, ami egyre inkább beszippantotta a gyerekeinket is és nem tudtunk versenyképes alternatívát nyújtani nekik az X-box-hoz és a mobiltelefonhoz képest. Így tehát sok, pár napos-hetes európai túrát és kempingezést követően belevágtunk a nagy álom megvalósításába és egy év alatt bejártuk Közép-Amerikát egy lakóautóval. Megpróbáltunk minden kütyüt száműzni az életünkből és minél inkább megélni a természet közelségét. A gyerekek újra rátaláltak az önfeledt játék örömére, amihez nem kellett semmi egyéb, csak egy bot vagy egy kavics.

Ez itthon megvalósíthatatlan lett volna.

Az úton bepillantást nyertünk a worldschooling, homeschooling és unschooling rejtelmeibe is, mi tanítottuk a gyerekeket, akik itthon (sikeresen) vizsgáztak a tananyagból.

Az utazással sokkal nyitottabbak lettünk a világra, elmúlt az ismeretlentől való félelmünk – az a kevés is, ami volt.

Most itthon vagyunk, de nem sokáig. Hamarosan megszületik az ötödik gyermekünk és aztán vele is útra kelünk. Első utunk Nicaraguába fog vezetni, ahol már-már otthon leszünk, aztán irány Dél-Amerika lakóautóval.

Egyébként Viki és Marci vagyunk, meg persze a gyerekek (Zsombor, Luca, Fruzsi és Vilma), így együtt a László család, a kalandjaink pedig a Laszlo Family Adventures.

Blog
Facebook
Youtube