Kovács Virág

Magamról

Az élet olyan, mint a biciklizés. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod.” (Albert Einstein)

A kerékpártúrázást az Alföldön kezdtem; igazából a szakmám is ez lett, mivel kerékpáros közlekedés tervezőként és a városi kerékpározás népszerűsítőjeként dolgozom. Bárhová utaztam a világban, mindig szereztem egy biciklit, mert az a legjobb módja egy város megismerésének.

Arra törekszem, hogy minden utat, minden települést, minden tájat bejárjak, és elérhetővé tegyem másoknak is. A mozgás tart életben és egyensúlyban.

A vezérfonál nálam a multimodalitás, hogy optimálisan kombináljuk a közlekedési módokat, és szabadon választhassuk azt, ami éppen a legjobb. Azon vagyok, hogy a munkám és a szabadidőm egyre közelebb legyen egymáshoz. Így az utazás során is általában „helyszínelek”, és munkám közben is túrázom.

  • 2018 óta Bringásvándor túravezető vagyok középiskolások számára szervezett magyar egyhetes bringás vándortáborokban
  • 2019-ben az MSC Bike Adventours túravezetője voltam a Földközi és Atlanti parton mentén – 11 országban, 29 városban, kb. 120 túranapon vezettem mountain bike-os vagy e-bike túrát városokban és a természetben vegyesen

Hogy kezdődött?
A hívás mindig bennem volt. 2014-ben jártam meg a Camino de Santiagot egyedül. Bár Santiago a cél, de nem az út vége, hanem – ahogy sokan mondták is előtte, de elképzelni nem tudtam – ez valóban csak út kezdete volt. ULTREIA! Tovább, mindig tovább. Just move and enjoy the ride!

Sokféle belső küzdelem és terápia után indultam el világgá 2015-ben a (JÚF után), és ez is jó terápiának bizonyult. Azóta kialakítottam egy minimalista és rugalmas, szabad életmódot, ami lehetőséget ad nekem utazni és minél többet lenni a természetben: hogy felfedezhessem, bejárhassam a világot, és legalább heti szinten egyensúlyba kerüljek. A világjárásaim során nem világosodtam meg, csak elkezdtem másként látni, bátrabban tekinteni a világba, magabiztosságot, egészséges önvédelmet szerezni, bizalommal lenni; érzékelni, hogy minden elém kerül, amire igazán vágyom.

Időszalagom:

  • 2022 Ketten 4 keréken: Olaszország, Franciaország, Spanyolország kerékpáros nyaralás (2 hónap)
  • 2020 Thaiföld, Laosz, Kambodzsa, Vietnám, Indonézia, Malajzia – 3 hónap, classic back-packing
  • 2019 MSC Bike Adventours, 7 hónap Észak- és Dél-Európa partjai mentén túravezetés: Norvégia, Izland, Skócia, Hollandia, Németország, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Olaszország.
  • 2018 Olasz cross-country 3 hét kerékpáron
  • 2016 – 2018 magyar és osztrák, szlovén kerékpártúrák csoportosan és egyedül
  • 2015 USA, Mexico, Cuba, Guatemala, Costa Rica, Panama, Colombia, Equador, Peru, Chile overland motoron (5 hónap)
  • 2015 Uruguay, Argentina, Chile, Bolivia, Peru overland back-packing (4 hónap)
  • 1999, 2003 Cserkészvilágtalálkozó Chile, Thaiföld

Klasszikus értelemben vett utazós blogom azóta sincsen, sosem volt türelmem hozzá, csak magamnak jegyzeteltem és rövid hiradásokat, fotóalbumokat küldök a barátaimnak.

Instagram
Instagram – Ketten4keréken
LinkedIn7
Szakmai (kerekparparkolas.hu)
Twitter

Korábbi előadások: