Kovács Ádám

Aktuális előadás:

Moszkva-Budapest – 2000 km Ladával

Magamról

Kovács Ádám vagyok, jelenleg nyelvtanár vagyok, diákjaim oroszul, angolul tanulnak tőlem, néha becsúszik egy kis magyar mint idegennyelv tanítás is. Pesti “srác” vagyok, de Pécsre metnem orosz szakra, egyetem során elhatároztam, hogy húszas éveimet szétutazom.

Egyértelmű volt, hogy az Erasmust is ki kell használnom, így kerültem Portugáliába egy évre, ahol megtanultam portugálul is, aztán jött a moszkvai részképzés.

Egyetem után Norvégiába költöztem,egy jéggalériában dolgoztam, így sok turista tért be hozzánk. Így sétált be egy csapat légiutaskísérő, teljesen elcsavarták a fejem, és rövidesen már én is repültem.

Kezdtem a Primera Air-rel, több országból dolgoztunk Izland, Svédország, Finnország, ezután kerültem a Smartlynx-hez, velük Zöld-foki szigetekre repültünk, sőt vittünk katonákat Maliból haza és Irakból, Erbilből is.
Következő társaság a French Bee volt, velük Tahitire, Reunion szigetére repülhettem. Igyekeztem úgy válogatni ezeket a társaságokat, hogy mindig legyen layover, vagy egy menő bázis.

Ezután Moszkvába mentem mesterképzésre, két évet éltem ott, itt lettem hivatalosan is orosztanár. Na és itt lesz az én sztorim ahol is vettem egy Ladát, amivel rengeteg helyre elmentünk Oroszországban is, és utána a háború miatt eltűnő európai járatok miatt azzal hazajönni.

Erről a kis izgi útról fogok beszélni:) De itt nincs vége, Oroszország után a Spitzbergákra mentem dolgozni, ami megint egy nagyon izgalmas része életemnek. Azóta és eközben nyelvtanárként dolgozom.

Instagram
TikTok