Skip to main content

Ertler Aliz  – Menni kell! – Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig

Ertler Aliz, grafikus, marketinges és mindenekelőtt világutazó vagyok, a világ közel 100 országában jártam. Menni kell! – Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig címmel a napokban jelent meg könyvem, magyarul és angolul. A szintén szombathelyi születésű Für Anikó színművész és Lerner János természetfilmes, geográfus-térképész, világutazó ajánlóját olvashatjuk a borítón.

A hivatalos könyvbemutató 2023. november 13-án volt, az est háziasszonya Endrei Judit, televíziós bemondó, szerkesztő-műsorvezető és mindenekelőtt nagy utazó.

100 történet – 40 ország – 32 témakör ABC sorrendben: Anyukám, Bicikli, Cirkalmas, Csodaszállások….. Vasút, Wellness, Zsibvásár…. és Badacsonyörs

A könyv olyan országokról szól, amik a köztudatban veszélyesek, koszosak, drágák, érdektelenek vagy csak rossz infraktruktúrával rendelkeznek. Személyes történeteim mindennapi és kevésbé mindennapi témákról egyaránt szólnak, amin keresztül megtapasztalhatjuk, hogy mennyire mást jelent ugyanaz a dolog mondjuk Kolumbiában, Madagaszkáron vagy éppen Indonéziában, és pont a másság miatt mennyire érdekes a mi kis világunk.

A könyv zárszavában végigjárom a témák nagy részét lakóhelyem, Badacsonyörs vonatkozásában is.

Történeteim nemcsak azok számára érdekesek, akik szeretnék mélyebben megismerni más országok és kultúrák sokszínűségét, értékeit, hagyományait, felfedezésre, kihívásokra, kalandokra, új élményekre vágynak, szívesen tudnak meg többet Földünk vadvilágáról, erdeiről, sivatagjairól, hegycsúcsairól és tavairól, de azoknak is, akik különféle korlátok vagy döntések miatt nem utaznak, a történetekkel képzeletben bejárhatják a világot.

Rólam és a könyvről:

https://www.mennikell.hu
https://bit.ly/mennikellvideo

November 11-i angol nyelvű inspirációs TEDx előadásom volt a BME-n: https://www.tedxbme.hu/speakers/aliz-ertler