Kocsmaturista (Ulu)

Aktuális előadás:

Miért és hogyan kocsmázz különösen Lengyelországban?

Magamról

Ulu vagyok. Több, mint 8 éve foglalkozom városok kocsmái és kocsmák városai felfedezésével. 2015 óta zajlik folytatásos kocsmatúrám. Több, mint 3300 személyes, egyedi kocsmalátogatásnál tartok, ~350 városban, 20 országban. Főleg helyszíntől függetlenül dolgozom laptopról és telefonról, önállóan, illetve A Stáb tagjaként. Tagja vagyok a szintén előadó Experience Balkan egyesületnek is. Zalaegerszeg bázissal működöm, de életem szinte kétharmadát mozgásban töltöm. Közben online tartalmat gyártok az élményeimről és a meglátásaimról, és kultúr-kocsmatúrák szervezésében és vezetésében veszek részt, de írtam már könyvbe is Magyarország különcen különleges városáról Kazincbarcikáról, vagyis Kolorcityről.

A kocsmatúrám a magam szórakoztatására indult, de egy “kocsmakulturális” követ küldetése lett belőle. Magyarországon, ahol a kocsmakultúrának igen megtépázottak az alapjai különleges hasznos és érdekes megmutatni a nemzetközi kocsmavilág színességét: azt, hogy mennyivel szerteágazóbb és sokrétűbb helyek a világ kocsmái, mint a nálunk még részben uralkodó lepukkant alkoholista napközi képe. Szerencsére az utóbbi is sokat változik, és egyre több a pozitív magyar példa is. Ezekről főleg magyaroknak magyarul írok.
Számtalan érdekes történetem, meglátásom, tippem és tanácsom van az eltelt évekből. Ezekből válogatok a Járatlan Utakon Fesztivál előadásaira is.

Facebook
Instagram
TikTok
Weboldal

Korábbi előadások: