Kocsis Dóra és Németh Edvárd

Kéz a kézben a világ körül

Az utazás ezt jelenti nekünk: történetek – emberekről, tájakról, városokról, kultúrákról, szokásokról, kötődésekről és elválásokról…történetek, amibe minket is beleírt a Teremtő, s egy kicsit mi is írjuk lépteinkkel. Ezért adtuk blogunknak is a talpalatnyitortenetek.hu nevet, ahol előadásunkig megismerkedhettek velünk.

Számunkra az utazásnak van egy szellemi és önismereti, kapcsolatfejlesztő vetülete, amire mi is az utazás alatt jöttünk rá. Ezért fontos számunkra a törődés, és egymás kölcsönös, elhivatott és mély megismerése. Mi ezt a megismerést még mélyebbre akartuk vinni, hogy nem a mesében, a luxusban, a kényelemben ásunk le a másik velejéig, hanem a szélsőséges, sarkított, és néha kegyetlenül nehéz szituációkban. Annak ellenére, hogy nagyon kíváncsiak voltunk a világra, és más kultúrákban élőkre, azért is indultunk el, hogy a köztünk lévő szálat még mélyebbre és erősebben szőjük bele a másik lelkébe. Mindkettőnkben ott volt egy nagyon erős alapzat, amit együtt akartunk vizsgálni a világban, magunkban, egymásban, más kultúrákban.

Most ennek a világkörüli utazásnak egy részét osztjuk meg veletek. Úti élményeinken és tapasztalatinkon kívül, ami Európán, Amerikán, Új-Zélandon, Ausztrálián és Ázsia különböző országain át ért bennünket, elmeséljük, hogy indultunk el az útra, hogy kerestük meg a rávalót, mivel küzdöttünk, mire csodálkoztunk rá, milyen különböző családmodelleket ismertünk meg, hogy találtunk szállást helyieknél, milyen volt 347 napig, több, mint 180 ágyban aludni és otthon érezni magunkat. Otthon, ott, ahol a másik figyelme és szeretete megtart és melegséget ad.

Következő nagy utunkra, Dél-Amerikába, a fesztivál után három nappal indulunk, bátran kérdezzetek az előkészületektől… és bármiről.

Galéria