Előadó: Baross Panni (Travel&Yoga)

Kilépés a "dobozból" - dolgozó nőből backpacker, backpackerből expat

Egy rövid utazásom után valami elindult bennem. Ez az akkor még megfogalmazatlan érzés akkorára nőtt, hogy nem sokkal ezután, 3 évvel ezelőtt útra keltem. Egy útra szóló repülőjeggyel elindultam Ázsiába.

Ezzel kinyitottam egy ajtót, amelyen belépve kitárult egy új világ, ami nemcsak földrajzilag, kulturálisan vagy akár gasztronómiailag volt új. Ez a világ bennem nyílt ki. Megláttam azt, hogy választhatunk, milyen életet és hol szeretnénk élni. És attól, hogy senki nem járt előttünk, aki kitaposott volna egy ösvényt, mi megtalálhatjuk azt magunknak.

Utaztam, közben sok más utazóval, történettel, nevetéssel, szomorúsággal, barátsággal találkoztam, kérdések születtek bennem és találtam rájuk válaszokat.
Aztán első látásra beleszerettem egy trópusi malajziai szigetbe, ami aztán az otthonommá lett. Jógát oktattam, utazásokat szerveztem, piacra jártam mangóért és papayáért, a tengerpartra megnézni a naplementét, reggelente házunk medencéjében úsztam egyet.

Erről az utazási „evolúcióról” mesélek Nektek.

Hogyan jutottam el odáig, hogy egy 40 literes hátizsákba bepakoljam az életem és félretett pénz nélkül, meghatározatlan időre elinduljak Ázsiába?

Miért éreztem, hogy ez az én utam, hogy mennem kell a biztonságos életből egy kapaszkodó nélküli ismeretlenbe, újba és kaotikusba?

Miért pont Ázsia és miért pont Nepál volt az úticél?

Milyen érzéseim voltak a félelem mellett és hogyan támogatta az Élet minden oldalról ezt az utazást?

Hogyan engedtem el a régi dolgokat és hogyan figyeltem egyre jobban a szívem útmutatására?

Hogyan lett végül 3 év az Ázsiában töltött idő és találtam meg ott a “helyem”?

Hogyan jutottam el a Himalájába túrázni, hegyi folyón raftingtúrázni, Thaiföldre egy vitorláson, hajózni lakatlan szigetek között, cápákkal úszni; az esőerdők szigetére, Borneóra, majd a születésnapomon Bruneiba, naplementét nézni? Indonéziába, a világ legnagyobb vulkánkitörésének helyszínére? Balira, magyar lánynál jógázni? Kambodzsába, ahol láthattam a turisták nélküli Angkor Wat-ot? Hogyan kerültem száz madárpókkal egy szobába?

És hogyan kötöttem ki végül egy meseszigeten, a malajziai Penangon?

Erről a történetről, egy nagy váltásról, az én elindulásomról mesélek Nektek ezen az előadáson. Arról, hogy hagytam magam mögött a régi dobozomat. És aztán arról, hogyan vitt engem a „varázsszőnyegem” egyik országról a másikra, egyik életformából a másikra ezalatt az Ázsiában töltött 3 évem alatt.

Facebook