Kerekasztal

Kocsival, motorral utazás

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Bálint F. Gyula

Van egy 13 éves Daciám. Autósportos, fotós elfoglaltságom révén már az első nálam lévő éveiben is sokat járt külföldön, leginkább a környező országokban, de 2009-ben elautóztunk egészen a Le Manche csatornáig. Az igazi kiképzés azonban 2012-ben kezdődött számára, amikor a Vitéz Kürtős Team égisze alatt elmentünk Afrikába és dűnéket másztunk meg. A Saharun Adventure szervezőinek köszönhetően eljutottunk a tunéziai Tiltott Zónába (Zone Interdite), ahol az elöl-hátul katonákkal teli terepjárókkal kísért konvojunkban mi voltunk az egyetlen kétkerék-hajtású autó. Az idén aztán újra teljesítenie kellett, hiszen augusztusban Erdélyből indulva körbeautóztuk a Balti-tengert és eljutottunk Európa legészakibb pontjára, a Nordkappra. A tempó ráérős volt, hiszen 30 napot szántunk a túrára, de az autómmal megtett kilométerek száma 10 000-rel szaporodott, a meglátogatott országoké pedig 22-re nőtt.

Weblap

Pap György

Mi a különbség a kaland és a túra között?
2011 óta foglalkozom motoros kalandozással, az élményeimről szóló cikkeim rendszeresen megjelennek a Motozin Magazinban, illetve a saját weblapomon.
Amit át tudok adni: praktikák a szervezés, felkészülés, határátlépések, utazás terén.

Facebook
Weblap

Rubin Gábor

Digitális nomád, online idegenvezető és utazó vagyok húsz éve.