Kassay Tamás (Spabook)

Aktuális előadás:

Kínai kalandok Shanghaiban

Magamról

A BME Műszaki menedzser szakán végeztem, és főállásban ebben a szakmában is dolgozom. Víz- és építészetmániásként pedig rajongok a természetes és az épített fürdőhelyekért, így amerre járok, mindig felkeresek néhány ilyen, számomra izgalmas helyszínt. 2010-ben olvastam egy cikket az akkor átadott Marina Bay Sands 207 méter magasan, 3 toronyház felett lebegő medencéjéről (építészek figyelmébe ajánlott statikai megoldás!). Azonnal tudtam, hogy nekem abban a medencében úsznom kell. Ez a kedves hobbim időközben aztán elég komoly költségekbe vert, a listám pedig mai napig csak bővül.

Amire a legbüszkébb vagyok, az, hogy feljutottam a világ legmagasabb medencéjébe, ami a Ritz Carlton Hong Kong 118. emeletén, 490 méter magasságban található. Sikerült tökéletesen időzítenem az érkezést, és olyan fotósorozatot készítenem, amilyen legnagyobb utazási magazinoknak sincsen, ők is csak a szálloda saját médiaanyagait közölhetik. Ennek oka, hogy a fürdőben tilos fényképezni – még a vendégeknek is, biztosítva ezzel a tökéletes diszkréciót.

Úgy gondoltam, sokakat érdekelhetnek ezek a helyek, a hivatalos marketing anyagokból, hanem első kézből. Így fogant meg bennem a Spabook gondolata. Láthatóan vannak igazi kuriózumok ebben a témában. Nem egy helyre csak kétféleképp lehet bejutni: ha az ember a világ összes pénzével rendelkezik, vagy a sajtó képviselője. Spabook nevű oldalam elsősorban azoknak készült, akik szeretnek utazni, szeretik a vizet, esetleg érdeklődnek a luxus iránt – akár potenciális fogyasztóként, akár csak álmodozás gyanánt. Számukra igyekszem napi 1 postban közvetíteni ezt az életérzést. Elmondok olyan lehetőségeket is, amikkel nagyon olcsón lehet eljutni kifejezetten luxushelyekre. Ezek nem rövid ideig élő, úgynevezett error fare-ek, hanem árazási függvények ciklikusságán alapuló, szélesebb körben, de persze kellő szerencsével elérhető ajánlatok.

A blog minden nap valamilyen „vizes” képpel vidítja fel olvasóit, legyen az tenger, óceán, a Balaton, vagy épp egy gyógyfürdő, ezekhez pedig általam írt történelmi érdekességek, fun fact-ek olvashatók.

Facebook
Instagram
Weboldal

Korábbi előadások: