Kassay Tamás

Minőségi spa turizmus, avagy egy medence még nem wellness

Mi a spa turizmus? Hogyan válaszd ki a valóban minőségi helyeket a hatalmas és felemás kínálatból?

Látszat versus valóság, középszer versus valódi luxus, pancsoló medence versus spa.

Milyen árulkodó jelekre figyelj a szálloda honlapján, illetve a foglalási portálokon?

Hogyan foghatsz ki elsőrangú helyeket jó áron?


Érdekel, milyen a világ legmagasabb medencéje, hogy hogyan zajlik egy spa élmény Madrid egyik átlagos bérházának eldugott pincéjében? Igazából miért is hajtják fel a wc papír végét az igényesebb helyeken? Előadásomból sok más mellett ezeket is megtudod.

Emellett ébresztek néhány gondolatot, hogy főállású munka mellett hogyan tölthetsz a lehető legtöbb időt külföldön.

Ha az utazás mellett esetleg azzal is kacérkodsz, hogy megvalósítanád az álmaid, de nem rúgnál fel mindent a legelején, akkor az utam érdekes lehet számodra.

Honnan jött a Spabook ötlete? Víz és építészet mániásként rajongok a természetes és az épített fürdőhelyekért, így amerre járok, mindig felkeresek néhányat, ami számomra izgalmas. 2010-ben olvastam egy cikket az akkor átadott Marina Bay Sands 207 méter magasan, 3 toronyház felett lebegő medencéjéről.

Abban a pillanatban bevésődött, hogy ha a véletlen arra sodor, bármi történjék is, nekem abban a medencében úsznom kell. Ez a kedves hobbim elég komoly költségekbe vert, a listám közben meg mai napig csak bővül. Ha évente egy ilyent látogatok meg, akkor nem érek a végig.

Úgy gondoltam, hogy sokakat érdekelnek ezek a helyek, de nem a hivatalos marketing anyagokból, hanem első kézből.

Vannak olyan kuriózum helyek is, ahová csak akkor lehet bejutni, ha az ember vagy a világ összes pénzével rendelkezik, vagy a sajtót képviseli. Megfogant tehát a Spabook gondolata, ami 1 évvel később meg is született.

Az oldalam elsősorban azok számára szól, akik szeretnek utazni, szeretik a vizet, esetleg érdeklődnek a luxus iránt, akár mint potenciális fogyasztók, akár mint álmodozók. Számukra igyekszem napi 1 postban közvetíteni ezt az életérzést.

Amire a legbüszkébb vagyok, az az, hogy feljutottam a világ legmagasabb medencéjébe, ami a RitzCarlton Hong Kong 118. emeletén, 490 méter magasságban található. Sikerült tökéletesen időzítenem az érkezést, és olyan fotósorozatot készítenem, amilyen a legnagyobb utazási magazinoknak sincsen, ők is csak a szálloda saját média anyagait közlik le. Ennek oka, hogy a fürdőben tilos fényképezni – még a vendégeknek is, biztosítva ezzel a tökéletes diszkréciót.

Ezeket a képeket is láthatod, ha eljössz. Ugorj fejest az élménybe!

Weboldalwww.spabook.net
Facebookwww.facebook.com/spabook

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=A5HMdRVuelc&feature=youtu.be