Kaposi András

Hogyan menjünk világgá autóval
München-Teherán egy 32 éves ronccsal
Mini élménybeszámoló és tippek autós utazáshoz

Kaposi András vagyok, a Wonderlustking.com hobbi blog írója. Szenvedélyem a low-budget utazás minden formája. Leginkább saját autóval szerettem volna utazni, de ez mindig túl drága és túl megfoghatatlan ötlet volt számomra.

7 éve élek Németországban, itt volt lehetőségem megismerni a nomád autós utazás, azaz az “overlanding” fogalmát, amikor gyakorlatilag az autó az ember otthona, akár hónapokon keresztül. Németországban ennek úgy, mint az utazás minden más formájának nagy kultúrája van, így alkalmam volt több találkozón, expón, és rendezvényen informálódni, majd tavaly bele is vágni az első igazán komoly utamba. Ez Münchentől Teheránig tartott, és amelyet egy 33 éves háromhengeres rozsdakupaccal abszolváltam.

Az út része volt az Isztambultól Jerevánig tartó Kaukázus Rally is, melyen barátom is elkísért. Az út nem volt éppen zökkenőmentes, de ennek ellenére beleszerettem ebbe az elképesztően szabad és izgalmas utazási formába. Célomul tűztem ki, hogy blogommal és előadásaimmal eloszlassam azokat a sztereotípiákat, miszerint az autós utazás csak a gazdag nyugat-európai nyugdíjasok és lottónyertesek kiváltsága, valamint, hogy összegyűjtsem és bemutassam azokat a tudnivalókat, ötleteket, technikákat, amikkel bárki nekivághat egy ilyen útnak.

Az előadásom bevezető része egy kis élménybeszámoló lesz a Kaukázus Rallyról, majd bemutatom azokat a tudnivalókat és tippeket, amikkel bárki könnyedén belevághat az első autós utazásába. Kezdve a megfelelő autó kiválasztásától, az autóban lakáson át a bürokratikus és pénzügyi tudnivalókig.

Szeretettel várok mindenkit, aki túrázott már autóval, és aki tervezi azt!

Weboldal: www.wonderlustking.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/overlandingclubhungary