Felfújható kajakkal Horvátország lakatlan szigetein

Előadó: Bóka Márton

Szinte a második percben tengeri beteg leszek, ennek ellenére imádok kajakozni. Lehetőleg a tengeren, lehetőleg távol mindentől. Az idén nyáron ezért úgy döntöttem, hogy most nem csak 3-4 napra szeretnék vízre szállni hanem legyen mondjuk 12 nap. Az ötlet annyira hirtelen felindulásból elkövetett volt, hogy a kajakot is mindössze 2 héttel az indulás előtt sikerült beszereznem. A Losinj sziget legdélebbi pontja volt az indulás meg egyben a célba érésem helye is. A 12 nap alatt összesen 126 km lett a megtett táv, s ez idő alatt sikerült eljutni kisebb/nagyobb, lakott/lakatlan szigetekre. A legtávolabbi pont a Dugi otok azaz a hosszú sziget volt. 3 nap jutott erre a helyre, amit robogóval sikerült bejárnom. Egyedül itt volt rendes kempingben szállás, azon kívül a végig a vadkempingezés ment ezerrel.

Az időjárás is kegyes volt, mert szinte végig sütött a nap és bőven 30 fok felett volt a hőmérséklet. Nagy kaland volt az biztos, ha tehetném még valahol mindig ott eveznék a nyílt vízen.

Ha érdekel hogy milyen egy 4m hosszú meg 1m széles agyig felpakolt felfújható lélekvesztőben majdnem 2 hetet hánykolódni a tengeren, és hogy e közben milyen helyekre lehet eljutni gyere és hallgasd meg az előadásom. Szeretettel várok minden érdeklődőt a fesztiválon.