Járatlan utakon önmagunk felé

- azaz hogyan keveredtem ki Thaiföldre 2,5 évre és dolgoztam együtt Thai buddhista szerzetesekkel

Előadó: Preszeller Dóra

Az utazás szeretete nem újkeletű dolog, sokan szervezett utak keretében, barátokkal vagy családjukkal teszik ezt meg. Sokan viszont kezdik felfedezni az egyedüli utazás élményét is, mely igazán tükröt mutat önmagunknak saját gondolatainkról, viselkedésünkről. Nekem is sok sok évnek kellett eltelnie hogy egyedül útnak merjek indulni, de álmomban sem gondoltam, hogy ez az utazás több lesz annál, mint hogy felfedezzek egy adott helyet.

Sokkal többet adott nekem ez az utazás, méghozzá pedig azt, hogy teljesen irányt váltottam az életemben. Egy 3 hónapos önkénteskedésből lett 2,5 év munkaviszonyom Thaiföldön, méghozzá pedig egy olyan szervezetnél, ahol Buddhista szerzetesekkel dolgoztam együtt minden nap. Ez az ázsiai kaland pedig segített abban, hogy önmagamhoz közelebb kerüljek és elkezdjem követni álmaimat. Régóta éreztem hogy fontos a mindennapi munka megválasztása, hiszen az élet túl értékes ahhoz, hogy elfecséreljünk több ezer órát, hogy igazán éljünk. Először befelé kellett figyelnem hogy a belső világom felfedezésével a külső világot is boldogabban éljem meg. Így hát 2,5 év alatt a meditáció segítségével felfedeztem életem célját és ma ezreket támogatok, hogy ők is találják meg.

Az előadásom során mesélek milyen volt együtt dolgozni Buddhista szerzetesekkel a mindennapokban, milyennek látom a Thai embereket, miért tört be 3000 katona a templom területére, hogyan segít a meditáció rájönni az élet értelmére, hogyan legyél menő expat medencés lakással havi 100 ezer forintból, miért Chiang Mai a spirituális menekülők mekkája vagy hova érdemes először tök egyedül elutazni ha Thaiföldön jársz.

Facebook