Workshop

Inspirációk

Irodalom, könyvek, blogok, bloggerek

Ki honnan szerzi az ötleteit a következő utazásához? Offline vagy online tájékozódás, vagy mindkettő? Én pédául a kalandlista blogot írom, de nagyon szeretek utazásról olvasni, olyan témájú kalandregényt választani, amelyben a háttérben vele együtt én is útra kelhetek, de a személyes gondolatok miatt imádom az utazós blogokat. Pont emiatt a személyes hangvétel, érzések miatt írok én is. Beszélgessünk egy kicsit, hogyan lehet ispirálóan írni, mikor jó egy blog, egy könyv, melyik mennyire személyes vagy ad segítséget az olvasónak utazása megtervezéséhez vagy az élménygyűjtéshez, ki miről és hogyan ír!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Workshop előadók

A Sárgaruhás lány

4 éve élek Balin. Utazásaim közben estem szerelembe a szigettel, s erről  a régióról blogoltam a Sárgaruhás lány néven.  https://sargaruhaslany.com/

Azóta lett belőle 2 könyvem is,  s a frissen megjelent könyvem a fesztivál ideje alatt kapható és dedikálom is.

A könyvről: A könyv célja nem a látnivalók kulturális és történelmi hátterének bemutatása, felsorolása, nem magyaráz bonyolult összefüggéseket, mitológiai történeteket sem. Olyan hasznos és friss információkat oszt meg, amelyek nemcsak segítenek az utazásra való felkészülésben, de választ adnak a leggyakrabban felmerült kérdésekre, viselkedési szabályokat magyaráznak, tipikus átveréseket mutatnak be. A személyes élményeket bemutató történeteken át pedig Bali egy eddig ismeretlen arca tárul fel. A könyvből kiderül, hogy milyenek a helyi emberek, hogyan lehet velük a legkönnyebben szót érteni, és milyen Balinak az a rejtett világa, amit az ember a két hetes nyaralása során nem láthat, nem ismerhet meg. A Bali könyv egy átfogó, praktikus útikalauz.

Facebook oldalamhttps://www.facebook.com/sargaruhaslany/
Youtube csatornámhttps://www.youtube.com/channel/UCXZlwQpFSV_LP3Ohtu_sJKg
Instagramhttps://www.instagram.com/girlintheyellowdress/

Korábbi könyvem a “Hogyan lettem világutazó, és hogyan lehetsz te is?” egy inspirációs útikalauz Délkelet-Ázsiai utazásokhoz:
https://sargaruhaslany.com/2016/11/19/konyvrendeles_948

Dézma Timi

A #kalandlista utazós blog szerzője vagyok, melynek szlogenje, “Utazzuk be együtt Európát!” Amellett, hogy lételemem az utazás, a szervezés kihívásait is nagyjából 13 éves korom óta tanulom különböző iskolákban, a munkámban, na meg persze az élettől. Vallom, hogy Európa az otthonunk, tele gyönyörű tájakkal, évezredes kultúrával, van itt bőven felfedeznivaló, sok-sok élményt kap “itthon” is az ember. Személyes hangvételű és érzésekkel teli írásaimért sok pozitív visszajelzés érkezik.

A #kalandlista – ahogy a blog bemutatkozójában is írjuk – az első gyermekünk, feltétel nélkül szeretem, és lelkesen építgetem párommal, aki egyben a blog profi fotósa. Megtaláltjátok itt.

www.kalandlista.eu

Abszolút imádom kategóriájú város és ország számomra Madrid és Spanyolország, illetve az új kedvenc Málta, amely kapcsán “második gyermekünk” is megérkezett, a ‘Málta egy élmény’ projekt, amit a Facebookon találtok meg jelenleg a facebook.com/malta.egyelmeny néven.

Sztori: Személy szerint nekem a blog egy önmegvalósítás. Gyerekkorom óta titkos vágyam volt, hogy írjak, kamasz korom óta már tudtam, hogy utazás témában, felnőtt koromra kiforrott, hogy magazinok szabadidő/utazás rovatában. Az iskolai tanulmányok azonban az utazás vonalat erősítették, ahogy később a munkám is. Ahogy azonban utaztam, egyre több mindent láttam, tapasztaltam, a világ is fejlődött, sok-sok átvirrasztott éjszaka után úgy döntöttem létrehozzuk a kalandlista blogot, hogy másoknak is meg tudjam adni az esélyt, hogy lássák ezeket a helyeket, hogy sokan nem mernek egyedül elindulni, őket inspiráljam, segítsem tapasztalatainkkal. Látom, hogy szívesen olvasnak az emberek, tájékozódnak, kérdeznek egy utazásuk előtt, és szívesen osztják meg a saját elképzeléseiket, terveiket is. Mi a lényegesebb, a téma vagy a személyesség? Inspirálóbb egy ajánló vagy egy élménybeszámoló, akár egy könyv formájában szerintetek?

Kassay Tamás

Együtt a Sárgaruhás lánnyal, Ritával már írtunk a háttérben. Itt el fogom mondani, hogy az én blogom nélküle nem indult volna el, és azt beszéltük meg, hogy ráhangolódunk a közönségre és improvizálunk.

Kassay Tamás vagyok, az elsö spa blogger. Imádok hátizsákkal kalandozni, de szeretem a medencés jó minöségü helyeket, így aztán hátizsákkal kötök ki az 5 csillagba.  Blog

Kisgyörgy Éva – Travellina

Travellina

Kisgyörgy Éva vagyok, „civilben” közgazdász, de amióta az eszem tudom, az utazás a szenvedélyem. Imádom megosztani az élményeimet másokkal és még inkább azt, amikor másokat is arra inspirálok, hogy elinduljanak felfedezni ezt a csodálatos világot – ezért hoztam létre a blogomat. http://travellina.hu/

Az első igazán kalandos utazásra aztán már egyetemistaként került sor, amikor az akkor kiváltható 50 dolláros valutakeretből nekivágtunk az akkoriban engedélyezett 30 napra Nyugat-Európának. Zsebünkben egy Interrail igazolvány, csővázas hátizsákjainkban száraz kolbász, konzervek és tartós kenyér, jegyzetfüzetünkben kanapészörfös házigazdák címei. Egy hónapot csavarogtunk szinte nulla pénzből és imádtuk minden percét.

A multiknál töltött évtizedek során csak a rendes évi szabadságból tudtam gazdálkodni, igaz, annak minden percét utazással töltöttem. Ebben az időben legtöbbször kis kalandtúra cégek csoportjaihoz csatlakoztam, mert akkoriban több pénzem volt, mint időm, így ez volt a célszerűbb megoldás. Aztán amikor megszűnt a munkaköröm, fordult a kocka: hirtelen időből lett több, úgyhogy azóta, hacsak lehet, inkább magamnak szervezem az utazásaimat, és ebben meglehetősen nagy rutinra tettem szert. 124 országnál tartok, de igyekszem felkeresni a többit is! Aztán ha végére érek, kezdem majd elölről!:-)

Weblap: http://travellina.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/travellina.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/travellina.hu/
Youtube: http://www.youtube.com/user/kisgyorgyeva