Így hozd ki a legtöbbet 21 szabadnapból

avagy hogyan utazz sokat és olcsón irodai munka mellett

Előadó: Szilágyi Ági (Utazásaköbön)

52 külföldön töltött nap, 35 repülőút, 16 meglátogatott ország, 4 kontinens, megszámlálhatatlan élmény, mindez 21 szabadnap és 9-től 5-ig tartó irodai munka mellett – ezekkel a számokkal tudnám jellemezni a 2019-es évemet.

Előadásom arról fog szólni, hogy miképp lehet sokat utazni teljes munkaidős, helyhez kötött irodai munka mellett. A legtöbb utazó a lassú, hosszú utakat részesíti előnyben, én viszont arról fogok mesélni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy két hetes útból, mely során több országot is meglátogatsz. Arról is szó lesz majd, miképp oszd be a szabadnapjaidat, ha minél több időt szeretnél utazással tölteni.

Ha gyakran utazunk és nem vagyunk milliomosok, akkor nem csak az idő, de a pénz is szűk keresztmetszet lehet. A tavalyi 35 repülőutamat 350 000 forintból finanszíroztam, pedig voltam Balin, Miamiban, Szingapúrban, Bangkokban, Marokkóban, Azerbajdzsánban, emellett számtalan európai nagyvárosban is megfordultam. Hobbimnak mondható az olcsó repülőjegy „vadászat”. Mesélni fogok arról, hogy lehet minél olcsóbban kihozni egy-egy utat.

Filozófiám az, hogy ha igazán szeretsz utazni, akkor semmi sem állíthat meg ebben: sem a helyhez kötött irodai munka, sem a kevés szabadnap, sem a pénz. Ne feledd: nem a tárgyi javak teszik teljessé és emlékezetessé az emberi életet, hanem az utazás és az élmények.

Elérhető vagyok itt is:
Blog
Facebook
Instagram
Youtube