Workshop

Hosszú utazásról álmodsz? Kezdd az első lépéssel.

Maximum 20 fő jelentkezhet erre

Segítség az álomutazásod megtervezéséhez

Vannak álmaid, bakancslistád, helyek, amiket szeretnél bejárni? Egy naplementét tapasztalni a sivatagban, érezni az óceán hullámait a lábadon és az arcodon, hónapokig élni egy kis hátizsákból, esetleg egy “roadtrip” a nyugati parton? Mi tart vissza? Ez egy távoli és néha elérhetetlennek tűnő cél. Ez egy álom, keretbe foglalva, ha akarod érintetlen marad… De ha tényleg el akarod érni, lépj: Kezdjük a nagy projekt első lépéseivel!

Tavaly egy nyolc hónapos világ körüli úton voltam, öt országban, városban-falvakban, túrázva-dolgozva, önkéntesen-barátokkal. Mindigis kockázatkerülő ember voltam és ragaszkodtam a megszokott szobámhoz, a megszokott útvonalakhoz. Amikor először éreztem a belső motivációt, hogy egy ilyen útnak nekivágjak – több, mint tíz éve – nem hittem volna, hogy egyszer képes is leszek rá. Többé-kevésbé tudatos apró lépések, többéves felkészülés vezetett oda, hogy megvalósítsam ezt az álmomat.

A workshopban megfogalmazzuk az álomutat, megvizsgáljuk az okokat ami visszatart és megtesszük az első lépéseket. Útra fel!

Mivel a helyek száma korlátozott, kérünk, hogy előre jelezd a részvételi szándékod.

Workshop vezetője

Boros Eszter

Hol kezdődött? Amikor gyerekként apukám kelet-európai stoppolós történeteit hallottam? Amikor először léptem le a repülőről egy másik kontinensen? Vagy talán egy könyv vagy film inspirált igazán?

Sokak szerint rendszeresen utazok és igazuk is van. Annyi biztos, hogy évente többször vagyok úton hátizsákkal. De igazából barátokat látogatok meg itt-ott Európában. A lassú immersive (?)  utazás nem adatik meg olyan gyakran. Legmeghatározóbb utam 2018-ban volt, ahol nyolc hónap alatt négy kontinensen jártam, amikor többek között: 

  • önkénteskedtem egy új-zéladni gyümölcsfarmon, stoppoltam, campingeztem és megmártóztam egy gleccser-tóban
  • segítkeztem egy eco-lodge kialakításában az Amazon esőerdőben, meglátogattam a “dzsungel szemöldökét” és néhány hétig limaiként éltem
  • a Sziklás-hegység lábánál sétáltam, láttam fényes nappal és éjjel a Niagara vízesést és bepillantást nyertem az amerikai campusok mindannapjaiba
  • 10kg-os hátizsákommal csaknem nyolc hét alatt sétáltam Saint-Jean-Pied-de-Porttól Santiago de Composteláig, aztán onnan a kontinens végéig, a testet, lelket és elmét is megpróbáltató úton.

Ez az út és még rengeteg rövidebb kiruccanássok mindenre megtanított. Mások értékrendjét megtapasztalni és kipróbálni, a határainkat feszegetniés ettől megerősödve folytatni az utat, bízni és hinni magunkban és másokban; és persze megannyi kis és nagy természeti csodát meglátni. Így közelebb kerültem önmagamhoz és ahhoz amivel szeretnék foglalkozni. 

Részmunkaidőben dolgozom, szervezek egy fiataloknak szóló nyári képzést “Karrierutak a közjóban” címmel, és amikor tehetem utazok. Utazások alatt, előjön belőlem a művész: rajzolok és festek. Lépésről lépésre valósítom meg álom-utazásaimat. 

Instagram

Flickr