Horváth Richárd

Aktuális előadás:

Csodák a komfortzónán túlról! – bikepacking Dániáig

Magamról

Tipikus történet, hogy a középiskola alatt padtársammal kiötlöttük, érettségi után bejárjuk a világot. Ő ment, én maradtam, és csak késve kezdtem bepótolni a lemaradást, amire valójában egy kisebb autóbalesett és az utána következő lábadozás vezetett rá. Ma már hálás vagyok, hogy minden így történt, hiszen másképp nem az lennék, aki most vagyok. És hogy ki vagyok most?

Egy jószívű, szabadlelkű grafikus-marketinges, természetvédelmi mérnök hallgató, gomba- és vadnövénygyűjtő, kerékpáros kalandor, vitorlás, kajakos és hegymászó ambíciókkal, aki valójában vályogházakat és kemencéket akar építeni, néha csak egy erdei jurtában megpihenni, de leginkább világot látni, a minimumon élni és mindezzel kiteljesült boldognak lenni.

Jövőbeli utazáskor a már továbbgondolt célom, hogy a lehető legminimálisabb költéssel, gombákat és növényeket gyűjtögetve, az ég alatt megszállva fürödhessek ennek a puritán életformának mélységes szabadságában, boldogságában, és így fedezhessem fel a helyi kultúrákat, miképp élnek távol tőlünk, és mit érdemes tőlük eltanulnunk. Mert mindenkitől tanulhatunk.