Előadó: Nagy Gábor

Hajóút a Karib-tengeren

Kedves Vendégeim!

Egy 2017-es Karib-tengeri hajóút példáján fogom bemutatni vetített fotóimmal illusztrálva a Nyugat-Karibi térséget, az életet egy tengerjáró hajón és mindezeket összekötve azokkal az érdekes tartalmakkal, amiket csak egy idegenvezető láthat, láttathat a vendégeivel. Idegenvezetőként és fotográfusként nagyon fontos számomra a vizuális, és informatív kommunikáció. Vagyis szeretem elérni minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb szóval, de ugyanakkor ütős képi elemekkel a WOW, vagyis a felismerés, meglepetés, elgondolkodás, boldogság, stb. hatását. Akár a terepen, ezen az estén is ez lesz a célom.

Találkozunk hamarosan!

Ezen az estén úgy fogod érezni, hogy Latin-Amerika számomra a világ közepe, de ha más régióról tartanék előadást, remélhetőleg ugyanezt éreznéd. Idegenvezetőként mindig arra a térségre kapcsol át az agyam, a lelkem, és a testem, ahová éppen kalauzolok vendégeket. Éppen ezért a legnehezebb kérdés mindig az, amikor megkérdezik, hogy melyik a kedvenc területem: Mindig az, hol éppen vagyok, mert csak így tudom hitelesen átadni azt az életérzést, és ”ismeret-csomagot” aminek a közvetítésével megbízva az utazási irodák útnak engednek engem.

Ennek bizonyítéka, hogy amikor megkaptam a felkérést erre a programra azzal a kérdéssel, hogy miről adnék elő, elküldtem egy listát Vándorboynak, és megkértem, hogy válasszon inkább ő. Így lett karibi hajóút a befutó abból a széles kínálatból, amit felajánlottam, mint ”bármikor a fiókból előhúzható előadás”.

Mindenki a fedélzeten, horgonyt fel, indulás egy új világ felé!