Hajóstoppal a Föld körül

Előadó: Wynne-Hughes Veronika (DreamManager)

DreamManager vagyok, vagyis Wynne-Hughes Veronika.

Szakmámat tekintve pszichológus vagyok, illetve ekként is dolgoztam, mielőtt útnak indultam. Én nem a jobb élet reményében hagytam el Magyarországot. Az utazás nekem látókör bővítést jelent.

Alapvetően azt gondolom, hogy sokkal érdekesebb bolygóra születtünk annál mintsem, hogy évente egyszer vagy kétszer utazzunk csak. 1-1 embernek csak olyan 80 éve adatik meg ezen a földön. Aztán minden megy tovább, csak ő nem. Ezt a megadatott időt szerintem fontos minél tartalmasabban eltölteni, mert aztán nincs újraindító gomb.

Van egy rádióműsor. Az a neve, hogy MorningShow. Bizonyára sokan ismeritek. Én reggelente hallgattam fogmosás közben. A betelefonálóktól, miután a nevüket megkérdezik, a következő kérdés általában a: mivel foglalkozol? Én nem érzem, hogy a munkám határozna meg. Kicsit azért biztos, de nem második kérdés szinten. Huszadrangú.

Azt látom, hogy az embereket nagyon meghatározza a munkájuk. Az estéket arra szánják, hogy a napi munkát kipihenjék, a hétvégéket, hogy a heti munkát kipihenjék és az évi 2-3 hetes szabadságaikat, hogy az éves munkát pihenjék ki. Bár a munkámat imádtam és hiányzik is, illetve a munkám jellege engedte is, hogy sokat utazzak, én ennél többet szeretnék az élettől. Mert LEHET, csak neki kell fogni.

Utazni fantasztikus dolog, amit sokféleképpen lehet csinálni. Apám mindig azt tanította nekem, hogy sose legyek turista – mindig csak utazó legyek. Szerezzek igazi tapasztalatokat, és sose hajtson több, mint csupán a megismerés iránti vágy. Ez az életfilozófiám és ebben szeretnélek benneteket is inspirálni.

Blog
Facebook
Twitter
YouTube

Bemutatva a 2. JUF-on.