Gyurácz Andrea

Magamról

Egy budapesti ügyvéd vagyok, aki megtalálta Afrikát. Pontosabban, Afrika talált meg engem, és ejtett rabul.

Afrika 16 országát jártám be többnyire sátras, dzsipes szafarik során, helyi piacokon vásárolva, helyiekkel beszélgetve, anekdotázva, recepteket és az élet nagy dolgait megbeszélve.

Útjaimat nem a luxus jellemezte, nagyrészt kempingezve, többé kevésbé szervezett út keretében utaztam, mert fontos volt számomra, hogy Afrika igazi arcát megismerjem, ne csak azt, amit a szervezett luxus utak során megmutatnak.

Mi jelent számomra a kontinens?
Felszabadulás a mindennapi hajsza, a civilizáció összes átka alól, feloldódás a hol burjánzó, hol kietlen tájban, a végeláthatatlan térben, békében, csendben, természetben, talán még időben is, olyan emberek között, akik számára a család, egymás szeretete, tisztelete még áthatja a mindennapokat.
Ahova mindig vissza kell térnem, ahol feladatom van: az Afrika Másként Alapítvány egyik alapítójaként segíteni, tanítani és tudásomat átadni nemcsak ott, hanem itthon is. Ezt a célt szolgálja A szőke nő kalandjai immáron 4 részeses könyvsorozat, amely afrikai utazásaim történéseit a bejárt országok történelmét, népeit, szokásait, legendáit, ételeit ismerteti meg az olvasókkal.

Korábbi előadások: