Gyémánt Balázs (balazsutazik.hu)

Nagykabát és strandpapucs – A Niagarától Havannáig

Hivatásos világutazó, blogger, idegenvezető. Az élete az élmények gyűjtéséről és azok megosztásáról szól.

Dolgozott újságíróként és tévés szerkesztőként, ahol utazásról, síelésről, divatról tudósított. Idegenvezetőként külföldieket kalauzol Budapesten és magyarokat szerte a világban, de leginkább az USA-ban és a karibi térségben. Kedvenc városa New York, ahol a helyi idegenvezetői vizsgát is letette.

Balázs „hivatásos világutazóként” egy éven keresztül egy magyar utazási iroda minőségellenőreként beutazta a világot, élményeiről videóblogot készített. A Balázs utazikblog azóta is követi az útjait és mutat be izgalmas helyeket és ad praktikus tanácsokat.

Balázs célja, hogy a blogon keresztül azok is megismerhessék a különleges úticélokat, akiknek személyesen nincs rá lehetősége.

Elindulni a fagyos Kanadából a trópusi Kubába az Egyesült Államokon keresztül izgalmas kaland.

Szöcskeugrásban fedezzük fel az amerikai kontinens keleti partvidékét. Átcsúszunk a Niagara vízesés felett, New Yorkban elveszünk a neontáblák és sikátorok között. Utána megpróbálunk bejutni a Fehér házba Washington DC-ben, majd irány dél. New Orleans mámora után, Orlandóban Mickey egérrel pacsizunk, majd a mocsárvidék alligátoraival kell megküzdenünk.

Jöhet Miami és a rongyrázás, végül Key Westnél intünk búcsút az USA-nak és Havannáig, a kubai ritmusok fővárosáig meg sem állunk. Rum, szivar és oldtimerek zárják a nem hétköznapi utazást.

Személyes történetek, izgalmas kalandok, színes-szagos fotók, pörgő videók és praktikus tanácsok várnak a „Nagykabát és strandpapucs – A Niagarától Havannáig” előadáson.

Less be ebbe a sokszínű tájba, ismerkedj meg az amerikai kontinens már kitaposott és kevésbé ismert keleti vidékével.

 

Csatlakozz a közösségi oldalakon és az előadáson!

www.balazsutazik.hu

www.facebook.com/Balazsutazik

www.youtube.com/Balazsutazik

www.instagram.com/gybala