Előadó: Dr. Scheili Eszter (Vanilia Travels)

Gleccser, vulkán, sivatag - Barangolások Chile és Bolívia tájain

Chilei utazásunk leginkább a saját határainkra hívta fel a figyelmet. Amikor 5000 méteres tengerszint felett túrázik az ember és végez fizikai megerőltetést, akkor megváltoznak a dimenziók, minden lélegzetvétel más.
Patagónia a maga valójában csak egyszerűen lenyűgöző – semmihez nem hasonlítható hegyvonulatokban gyönyörködhetünk a méltán híres Torres del Paine nemzeti parkban, akár a W, akár az O útvonalat választjuk. Habár nem egyszerű a sátorhelyek megszerzése, mindenképpen megéri az utánajárást.
Északon az Atacama sivatag a világ legszárazabbjaként nyújtózkodik az  Andok mentén, és olykor úgy érezhetjük magunkat, mintha a Holdon járnánk. Vagy legalábbis az űrben: különleges adottságai miatt itt látható a világon a legtöbb csillag.  Bolíviából csak kis ízelítőt kaptunk jeep-es kirándulásunk során, de pont elég volt arra, hogy tudjam: mindenképp vissza kell térnünk! 

A magashegyi túrázás tapasztalatairól és Chile, Patagónia valamint Bolivia szépségeiről fogok mesélni előadásom során. Tartsatok velünk!

Promóvideó