Gerhát Ádám (Zarándok Kaland)

Magamról

Gerhát Ádám vagyok, aranyjelvényes természetjáró, világjáró és túravezető.
Egy fénykép soha nem helyettesítheti az általad látottakat és átélt pillanatokat, szerencsére a világ legcsodálatosabb természeti jelenségei továbbra is csak gyalogosan közelíthetőek meg. Földünk legszebb panorámával rendelkező vándorútjait és gyalogos ösvényeit járom hátizsákkal.

Olyan túrákat szervezek, amelyek a világ legszebb túraútvonalain haladnak, ezek közül az egyik leglátványosabb az Azori-szigetekre fókuszál. Célom, hogy még jóleső módon kimozdítsam az embereket a komfortzónájukból és évente legalább egy hétre a rohanó 21. század összes negatív hatását hátrahagyva megmutathassam számukra, amit én már láttam, átéltem és ezáltal megtapasztaltam, hogy ezek az élmények minden kincsnél többet érnek!

A világ legszebb túraútvonalait, gyalogos ösvényeit és zarándokútjait járom 2013 közepe óta. Akkor volt egy életmód- és szemléletmódváltás az életemben. Sok mindent átértékelve akkor döbbentem rá egész egyszerűen, hogy rossz irányba tartok és totális hátraarc után teljesen új utakon indultam el a szó átvitt és fizikai értelmében is. Azóta hatalmas csodává változott az életem és szeretném, ha ez az újonnan megismert életérzés még sokáig tartana és nem szeretnék többet letérni erről az ösvényről.

A gyaloglás élményén túl a természeti és egykori történelmi csodák élményének tökéletes kombinációját megalkotva találom ki az útvonalakat. Barangolás virágokkal teli réteken, hófödte hegycsúcsok alatt és kristálytiszta hegyi patakok mellett! Lélegzetelállító panoráma mellett haladva mesés tájakon rendkívül látványos vízesésekkel fűszerezve végig varázslatos hangulatot és felemelő életérzést garantálva.

Az utóbbi 6 évben mindig 2.000 kilométer felett gyalogoltam. Röviden összefoglalva: a Camino bejárása után végigmentem a Magyar Zarándokúton, a Haute-Route szakaszán Chamonix-Zermatt között, bejártam a Hátizsákosok Mekkájának számító La Gomera szigetét és a 2 legszebb szigetet Zöldfokon trekking szempontjából (Santo Antao szigetét összességében is a világ legszebb szigetének tartom), bejártam keresztül-kasul Madeira szigetét is, 2x a Lükiai Úton (Fethiye és Antalya között) és immáron 4x az Assisi-Róma Zarándokúton, illetve a svájci Camino szakaszát kerékpárral jártam be. 2016 elején saját túraegyesületet alapítottam, külföldi túrákat szervezek elsősorban a Zöldfoki-Kanári- és Azori-szigetekre. Magyarországon elindítottam egy bortúra-sorozatot, melynek célja a túrázáson felül a magyar borvidékek, a magyar kézműves borászatok, a minőségi borfogyasztás és borkóstolás, illetve a falusi turizmus népszerűsítése.

Korábbi előadások: