Gerhát Ádám

La Gomera, a hátizsákosok Paradicsoma és a gyalogtúrázók Mekkája

La Gomera a hátizsákosok Paradicsoma és a gyalogtúrázók Mekkája. A legszebb gyalogos panoráma útvonalak La Gomera szigetén találhatóak.
A Magyarországon méltatlanul keveset említett és a hegyek szigetének nevezett La Gomera a Kanári–szigetek második legkisebb tagja. A kerekded, nem egészen 400 km2-es kis sziget voltaképp egyetlen 1487 méter magas vulkán, de 650 km kiépített túraútvonalával pálmavölgyeken és banánültetvényeken keresztül papaya és mangófákkal kísérve a legcsábítóbb célpont a túrázók számára.  Az örök tavasz-nyár klíma biztosítja, hogy ezen a szigeten láthasd a világ legszebb vadon termő virágait, de a szigetre jellemző babérlombú erdőkben több, mint 400 növényfaj képviselteti magát.
Kíváncsi vagy, hogy hol vannak a legszebb kilátó pontok? Kíváncsi vagy esetleg, hogy innen milyen panoráma tárul eléd?
Ha érdekel, hogy milyen volt az első találkozásom a mediterrán vészmadárral a Fehér Barlangoknál  egy hegycsúcson sátorozva életem legfélelmetesebb és leghátborzongatóbb éjszakáját átélve, miért Valle Gran Rey Földünk legnagyobb spirituális kisugárzással bíró helye és hol szállt partra utoljára Kolumbusz, amikor 1492-ben Amerika felé indult, akkor várlak az előadásomon.

Olyan túrákat szervezek, amelyek a világ legszebb túraútvonalain haladnak, ezek közül az egyik leglátványosabb La Gomera szigetére fókuszál.
Célom, hogy még jóleső módon kimozdítsam az embereket a komfortzónájukból és évente legalább egy hétre a rohanó 21. század összes negatív hatását hátrahagyva megmutathassam számukra, amit én már láttam, átéltem és ezáltal megtapasztaltam, hogy ezek az élmények minden kincsnél többet érnek!

A vándor- és zarándokutak szépsége nem csak a megcsodált különleges természeti szépségekben és ezen utak spirituális erejében rejlik, hanem az ott megismert emberek segítőkészségében és empátiájában. Az ösvény angyalai és random személyek ajánlják fel pont akkor a segítségüket, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. A magas szintű elfogadás ezernyi pillanata és ennek semmihez nem hasonlítható csodálatos atmoszférája adja ezeknek a gyalogosan megtett kilométereknek az igazi lényegét, ebből tudunk a későbbiekben építkezni a hétköznapok során.

Az élet csodája univerzális, felöleli az egész világot, nem korlátozódik egyetlen területre, nem szűkíthető le egyetlen vidékre, mint ahogy vándorlásaink sem. Az új célok és célpontok kitágítják az elmédet és a szívedet, kimozdítanak saját magadból, érdekeidből és addigi világodból! Olyanokhoz is közel kerülhetsz, akikhez egyébként soha nem tennéd, barátja, testvére leszel mindennek és mindenkinek.

Weboldalhttp://www.zarandokkaland.hu/
Facebookhttps://www.facebook.com/zarandokkaland