Gack László

Via ferrata úton 3000-resekre a Dolomitokban

Akik feljutottak már egy hegycsúcs tetejére, ahonnan a szédítő mélységbe lenézve lábuk alatt terült el a világ, akik aludtak már a szabadban a sziporkázó csillagokkal borított ég alatt, akik gyönyörködhettek már tavasszal a krókuszoktól lilába forduló hegyoldal látványában, azok átélték, hogy mit jelent a természet részévé válni. A csúcsokra feljutva túlléphetjük korábbi határainkat, és a tudattól megerősödve, hogy megcsináltuk új célokat tűzhetünk ki az életünkben.

Gyermekkorom minden nyarát vidéken töltöttem a természet felfedezésével és ez folytatódott a későbbiekben is. Mindig sokat utaztam és megadatott olyan élmény is az életemben, hogy első emberként állhattam a Föld egy pontján. Barlangázás, vadvizi kajakozás, búvárkodás, és hegyi bringázás mellett mindig is túráztam legyen az középhegység vagy magashegység, de az elmúlt 15 évben a hegyek töltötték ki az életemet. Kanadától Új-Zélandig sokfelé jártam, de legjobban az európai kontinens hegyeit, nemzeti parkjait szeretem. Szeretem az állatokat, ezért nem is eszem meg őket. Szabadidőmben az állatvédelemben tevékenykedem, számos szervezetet segítve ötletekkel, anyagi források előteremtésével. Hiszek az állatokhoz kötődő fogyasztási szokások lebontásának és az állatok jogainak szükségességében. Ennek tudatosítására jött létre a Climbing For Animal Rights Facebook csoport.

A www.viaferrata.hu egyik alapítójaként nagy hangsúlyt fektetünk saját magunk folyamatos képzésére és szakmai fejlődésre. De nem elég jártasnak lenni a hegyek varázslatos, de sokszor a végletekig szeszélyes világában, ha mindehhez hiányoznak az olyan nélkülözhetetlen emberi tulajdonságok: mint a természet szeretete, segítőkészség, önzetlenség, összetartás, jó kedv és optimalizmus.

Amit mi tanultunk azt továbbadjuk a velünk túrázóknak, azért hogyha önállóan vágnak neki a hegyeknek, a túra maradandó, kellemes élmény maradjon meg emlékezetünkben. A túrákon az első a biztonság, és erről is lesz szó az előadásomban.

Weboldal: www.viaferrata.hu
Facebookhttps://www.facebook.com/viaferrata.hu/