Kerekasztal

Fotózás és utazás: telefontól DSLR-ig

Ha nem elégszel meg azzal, hogy turista-fotókat készítesz akkor segítek, hogy a következő szintre lépj!
Örök kérdés, hogy mit vigyünk magunkkal egy-egy utazásra. Pláne, ha még meg is akarjuk örökíteni azt. Mi minden legyen az, ami fontos és elengedhetetlen kellék, hogy a fotóstáskába kerüljön, eleve milyen táskát vigyünk, hogyan vegyük fel a kapcsolatot a helyiekkel, hogyan figyeljük ki a legjobb fényviszonyokat, mikor milyen eszközöket használjunk. Szó lesz némi fotóetikáról is.

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Baráth Mix Levente

30 évesen úgy döntöttem új életet kezdek és elkezdtem filmezni tanulni, majd 2 évvel később felhagytam a vendéglátással és immáron filmesként, illetve túravezetőként dolgoztam tovább. Utazásaim során elképesztő helyeken filmezhettem és fotózhattam, s a leginkább azt élvezem, hogy megtanultam fotózni telefonnal, egyszerűbb és komolyabb fényképezővel, és drónnal is.

Blog
Facebook
Youtube

A legjobb kamera mindig az, ami nálad van!

Igyekszünk utazásaink során gyűjtött tapasztalatainkat megosztani veled, de ami még ennél is jobb lesz, kérdezhetsz is!

Sztori: Ha bemegyek egy kamera szervízbe, akár csak tisztíttatni a felszerelésemet, általában úgy néznek rám, mint egy sorozatgyilkosra, mert általában olyan körülmények között használom a kameráimat, ahol csak nagyon kevesen…

Nagy Zoltán

Nagy Zoltán vagyok, amatőr fotós, YouTuber és fő állasú utazó. Digitális nomád életmódot folytatok több. mint egy éve és folyton úton vagyok. A tavalyi évben Dél Kelet Ázsiát jártam be, ahol 7 országban laktam 10 hónap alatt. Ez idő alatt végig fotóztam és YouTube videókat készítettem.

Facebook
Weblap
Youtube

Sztori: 10 hónapig utaztam Dél Kelet Ázsiában, 7 országban tavaly. Fotókat és utazós videókat készítettem az úton. Erről mesélnék egy kicsit.

Zichó Viktor

Vagy egy évtizede foglalkozok fotózással, az elmúlt évben pedig belekóstoltam a filmezésbe. Számomra az utazás és a fotózás elválaszthatatlanná vált. A kettő közötti harmóniát viszont nagyon nehéz volt megtalálni, erről tudok bővebben mesélni.

Mottó: Megélni és lefotózni!

Utazni mindannyian szeretünk. Sokan nagyon szeretünk fotózni is. Viszont hogyan tudjuk megélni igazán a pillanatot? Mit érdemes lefotózni? Mi a kalandfotózás valójában? Lehet ezt egyedül csinálni? Mégis milyen felszerelést érdemes vinni?

Sztori: Egy Alpokon átkelő bringatúra során eljutottam arra a helyre, ahol 8 évvel azelőtt, gyerekként jártam. Az évek során felépült a fejemben egy fotó. Egy olyan fotó, ami tökéletes kondíciókat kíván meg. Életem egyik legjobb hegymászását egy rövid éjszaka és egy hosszú hajnal követte – a fotó elkészült. Hozzáadott és el is vett az utazás élményéből, de úgy érzem megérte.