Fesztiválok Afrikában, avagy menjünk bulizni Afrikába!

Előadó: Szilasi Ildikó

Sok mindenért lehet Afrikába utazni. A kelet-afrikai nagy szavannák vadvilágáért, a „szafari feelingért”. A természetközeli népek látványáért. Az Indiai-óceán gyönyörű szigeteinek látványáért. A mostanában egyre népszerűbb egészség- vagy gasztronómiai turizmusért, hiszen Afrika tele van olyan vitaminbombákkal, a kozmetikai, a gyógyszeriparban és az egészséges étkezésben máig kutatás – fejlesztés alatt álló alapanyagokkal, amelyek szuper egészségesek.
De miért ne mennénk bulizni Afrikába?
Milyen egy fesztivál, egy fesztiválhangulat, és egyáltalán, hogy néz ki egy szervezett fesztivál Afrikában?
Mi évek óta mondjuk: nagyon jó!
Minket is tapasztalatról-tapasztalatra meglep, hogy az afrikai kontinensen – az adott infrastrukturális és egyéb viszonyok mellett- mennyire jól tudnak zenei-tánc-és össz művészeti eseményeket szervezni.
Az „alapanyag” adott: a déli kontinens hagyományainál, mindennapi kultúrájánál fogva ontja magából a jobbnál jobb zenészeket, dobosokat, táncosokat, formációkat. Egy afrikai fesztiválon GARANTÁLT, hogy olyan zsigeri zenei élményben, és máshoz nem fogható autentikus kavalkádban lesz részed, ami mélyen beivódik az emlékezetedbe, és egy életen át elkísér bennünket.
Fotóvetítéssel kísért előadásunkban ellátogatunk a szenegáli Száhel Fesztiválra, a Kaay Fecc fesztiválra, sőt, megmutatjuk, hogyan szerveztünk saját karneváli felvonulással egybekötött hagyományőrző fesztivált Dakar „nyóckerjében”, Grand Yoffban. Elmegyünk a kongói Gungu Fesztiválra, a pendék földjére is, ahol nappal a kijelölt fesztiválhelyszínen a közönségnek, éjjel pedig egy titkos tábortűz körül, a „láthatatlan világ” erői táncolnak…Az utazók számára egyre nehezebben elérhető Maliban, a Festival sur le Niger (Fesztivál a Niger folyón) kulturális programra is elpillantunk és további ötleteket, hasznos tippeket adunk, hova szervezd következő fesztiválélményedet, ha Afrikát választanád!