Fenyvesi Anikó

Ezerszínű Mexikó

A Caminoval kezdődött. Egyrészt, mert akkor kaptam rá az utazás ízére; másrészt, mert ott találkoztam Bet-tel, mexikói barátnőmmel, aki felkeltette az érdeklődésemet ezerszínű országa iránt.

Fenyvesi Anikó vagyok és mérnökként dolgozom izgalmas feladatokon jófej emberekkel. Szabadidőmben sokat járom a természetet, ami nekem kikapcsolódás és feltöltődés. Mostanában kaptam rá az utazásra. Szívesen utazom egyedül, illetve magán szervezésben, mert így intenzívebb az élmény, közvetlenebb a kapcsolatom a helyiekkel és rugalmasabban alakíthatom a programom.

Számomra az utazás kaland. Új, addig ismeretlen szokások, gondolkodásmód, világszemlélet felfedezésének az izgalma. Váratlan szituációk kezelésének a sikere. Izgalmas beszélgetések lenyűgöző emberekkel. Közben jobban megismerem a világot és jobban megismerem magamat is. Folyamatosan formálódik a gondolkodásmódom, világképem. Fejlődöm, több leszek. Ezért utazom.

Mexikó a barátnőm miatt kezdett el érdekelni és igazán könnyű volt megszeretni és elmerülni az élményekben. Mexikó hatalmas és sokszínű ország, ahol a vidám színek hóditanak; ahol ok nélkül is mosolyognak az emberek; ahol az utca a szociális élet középpontja; ahol minden az evésről szól; ahol csilivel eszik a mangót is meg a szárított, sós banánt; ahol leguánoktól hemzsgnek a sokezer éves maja romok; ahol flamingók rikácsolásától hangosak a közeli mangrove erdők árnyas alagútjai; ahol egy havi élelmet raktároz minden háztartás hirtelen hurrikánra készülve; ahol a liszt lehet kék vagy narancssárga is; ahol az emberek hiszik, hogy ha lefényképezed őket, akkor ellopod a lelküket; ahol izgalmasan keveredik az ősi vallás a kereszténységgel; ahol örülnek, hogy Magyarországról jöttél, bár fogalmuk sincs, hogy az hol van; és ahol magyar népzene feldolgozást játszanak a múzeumi magyarázatok alatt aláfestésnek.

Előadásomban az élményeimen, tapasztalataimon keresztül betekinthetsz ebbe az izgalmas, távoli világba. Kitérek arra is, hogy én hogyan készültem fel az útra. Várlak  szeretettel!

Galéria