Female Yeti

Aktuális előadás:

0-tól 8000-ig

Magamról

Egy kávé mellett random jött az ötlet, hogy elinduljak tervek nélkül a Föld körül egy hátizsákkal. Teljesen tapasztalatlan voltam ilyen téren, egy kicsit őrültségnek is tűnt akkor mindez. Igaz már másnap tudatos felkészülésbe valamint spórolásba kezdtem. Majd egyszer csak elindultam. 581 napig utaztam 4 kontinensen át, kb amerre a szél fújt. Fogalmam sem volt hova megyek vagy, hogy mi fog rám várni. Csak reménykedtem, hogy minden alakulni fog az út alatt és így is lett.

Az utazási formám egyébként nagyon low budgetről indult aztán egyre “aljább” módon utaztam és mega- szuper-extrém-alacsony költségvetésen fejeztem be. Ami egyben kedvenc utazási formám is lett.

2015-ben aztán felmondtam felfelé ívelő londoni karrieremet. Beszereztem az összes magashegyi túrázáshoz szükséges felszerelést. Bepakoltam az új hátizsákomba és világgá mentem. Egyirányú jegyem Nepálba szólt, ahol neki is mentem a Himalája hegyvonulatainak térkép nélkül. 3 hónapig voltam itt; persze előtte is jártam már errefelé kétszer, meg azóta is járok vissza.

Én is George Mallory hegymászó életfilozófiáját vallom: “Nem azért élünk, hogy együnk és a pénzt keressünk. Hanem azért eszünk és keressük a pénzt, hogy élvezzük az életet. Erről szól az élet, és ezért élünk.”

Ahol megtalálhattok:
Hegyek

Facebook
Instagram
Weblap

Korábbi előadások: