Előadó: Fekete Zoltán

Hogyan utazzunk kevés pénzből?

Hogyan vadásszunk couchsurfing szállásra és miért több ez mint egy ingyen szállás?

Mire figyeljünk az utunk során és hogyan készüljünk fel rá?

Gyerekkoromban sokat utaztunk a szüleimmel így már az utazás szeretete hamar megtalált. Diákként alkalmam volt megtapasztalni milyen 1-1 szemesztert külföldön tölteni és merőben más volt mint amikor az ember 1-1 hétre utazik el és gyorsan be akar mindent sűríteni. Úgy döntöttem, hogy 1-2 hétnél több időt szeretnék újra külföldön tölteni, azonban ezt az ember főnöke nem nézi jó szemmel általában.

Mindig csodálkozva gondoltam azokra akik el mernek indulni autóstoppal messzebb távolságokra. Egyáltalán az a tudat, hogy beszállnak egy idegen ember mellé akit nem is ismernek. Azonban pár utazós előadás, mint Vígh Bori vagy Utazómajom, Tóth Gábor előadása meghozta a kedvemet, hogy én is kipróbáljam és megnézzem, hogy tényleg működik-e az, ha az ember kevés pénzzel indul el utazni. Valamint ide sorolnám kedvenc filmemet: Út a vadonba, amely szintén sok motivációt adott.

A löketet leginkább az elinduláshoz a meglévő állásom megszűnése hozta meg, és még mások egyből állást kerestek én úgy döntöttem, hogy bontom a sátorfámat és elindulok egyedül Európában kalandozni.

Ha velem tartotok az előadásomon megtudjátok, hogy érdemes autó stoppolni, hogyan szerezzetek couch surfing szállást, hogyan vadásszatok 1 eurós buszjegyet, mire figyeljetek az út során és milyen mentalitással érdemes utazni.

Előadásomban sokat fogok mesélni a velem megtörtént tanulságos kalandokról de mindenhez kötök majd egy hasznos, gyakorlati tanácsot.

Útvonalam a következőképp nézett ki: Hollandia – Belgium- Franciaország- Spanyolország.

Spanyolországban kiraboltak így haza kellett mennem Magyarországra, de ezt majd elmesélem.

Célom az utazással új emberek megismerése, történeteik meghallgatása, korábban nem látott helyek meglátogatása és minél több kaland átélése.

Az utam során rengeteget tanultam magamról, a világról és hogy a média miatt azt hisszük, hogy a világ rossz hely, pedig ez nagyon nem igaz.

Filozófiám, hogy utazz nyitott gondolkodással, ne legyél előítéletes mások felé, segíts másoknak és ne rohanj! Éld át tudatosan is az utazást! Élvezd!