Farbaky Tamás

Aktuális előadás:

Esküvők és Escobarok egy fotós kalandjai Panamától Peruig

Magamról

Farbaky Tamás vagyok, fotós, nemzetközi kapcsolatok szakértő.

Azt hiszem, ha az élet metaforája az utazás, akkor aki utazik, az kétszeresen él. 2011-ben egy erdélyi kalandtúra hozta meg az utazás vágyát. Ugyanebben az évben kezdtem el stoppolni is. Azóta már 52 ezer kilométernél járok, rengeteg izgalmas találkozást átélve. Utaztam miniszterhelyettessel, bosnyák kampánytanácsadóval, ír olajmérnökkel, aki Ausztráliából vezetett Írországba. Ezek a kalandok is erősítették a bizalmam, hogy vonal túloldalán mindig egy izgalmas Másik van.

A világ második legnemzetközibb egyetemére járta (CEU), dolgoztam már a világ számos országában és több kontinensén. New Yorkban egy fotós alapítvány nemzetközi ösztöndíjára beküldött anyagait válogattam, amely a társadalmi igazságtalanságokat hivatott bemutatni, Jordániában szíriai menekült családokat látogattam, Brüsszelben az ukrán humanitárius vészhelyzet megoldásán dolgoztam egy hatalmas NGO-nál.

Időközben fotósként folyamatosan keresem a valóság rejtett természetét. Fotóztam már Ferenc pápát, egyszer véletlenül Alec Baldwint, etióp zarándokokat a Sínai-hegyen, ez utóbbival díjat is nyertem.

Az utazás lényege számomra a Találkozás és az Eltévedés. Elveszteni a hétköznapok hamis magabiztosságát és rácsodálkozni a Valóságra.

„Amit keresel, az keres téged.”
Rumi

Facebook
Instagram