Extra low budget Európa körút interrail bérlettel

Előadók: Al-Hamadi Martina és Somodi Áron

2022 májusában lecsaptunk az Interrail valaha volt legnagyobb kedvezményére és megvettük a 2 hónapos folyamatos bérletet.

Vizsgáink végeztével, információgyűjtés és felszerelés vásárlás után, két jól megpakolt hátizsákkal, útiterv nélkül elindultunk és kezdetét vette a Nordkapp 001 névre hallgató kalandunk.

Három dolgot fogalmaztunk meg indulásunkkor:

  • nagyon meleg nyár volt itthon, így hidegebb éghajlat felé kacsingattunk
  • mivel a zsebünkben volt a bérlet, ezért olyan helyeket szerettünk volna felkeresni, ahol enélkül a legdrágább a tömegközlekedés, azaz a legjobban ki tudjuk használni
  • legálisan vedkempingezhető országokat részesítettük előnyben
    Így került fel a meglátogatni kívánt országok listájának élére Norvégia, ebből is jött a Nordkapp 001, mint hőn áhított úti cél.

Ezen a linken láthatjátok a vonattal megtett utat, melyben nincsenek benne a stoppolásaink, illetve pár apró pontatlanság, amit az előadáson bővebben kifejtünk.

Előadásunkban bemutatnánk, hogyan folytattunk 2 hónapig éti csiga 🐌életmódot (hátunkon a házunk), mivel jár a sátorban élni életvitelszerűen. Bevezetünk a szabadban főzés rajtelmeibe, egyúttal megmutatjuk, hogy mit és hogyan pakoltunk be, illetve mi az, amire rájöttünk, hogy utólag teljesen felesleges volt számunkra, illetve mi az, amit kihagytunk. Természetesen beszélünk a mi extra low budget-nkről is, átadunk pár spórolási tippet. Emellett egyéb tippeket, ötleteket, tapasztalatokat mutatnánk be Nektek. Megosztunk veletek vicces történeteket, hihetetlen szerencséket és szerencsétlenségnek TŰNŐ (hiszen minden csak hozáállás kérdése!) élethelyzeteket.
Szó lesz az utazás során fellépő apró – cseprő nehézségekről is, ezek kezeléséről, hogy a mi hibáinkból tanuljatok.

Spoilerveszély!: Nem jutottunk el a Nordkappig, de ezt egy kicsit sem bánjuk. Annak töredékét, melyet az úttól kaptunk, el sem tudtuk volna képzelni indulásunk pillanatában. Teljesen más emberekként tértünk haza. Rájöttünk, hogy a komfortzónából kilépve, a holtpontot is átlépve várnak ránk a legkülönlegesebb pillanatok.
Olyan pedig nem létezik, hogy lehetetlen, így a Nordkappra is el fogunk jutni egyszer (Nordkapp 002)!

Ha felkeltettük érdeklődéseteket, tartsatok velünk, gyertek el előadásunkra, ahol természetesen minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk!