Experience Balkan

Aktuális előadás:

Rejtett látnivalók a Balkánon

Magunkról:

Az Experience Balkan Nemzetközi Baráti Társaság és magyarországi civil szervezete a Balkan Calling Egyesület több, mint 20 éve szervez – „Balkán” tematikájú – magyarországi és külföldi interkulturális, gasztronómiai és helytörténeti élményutazásokat, tanulmányutakat alternatív turisztikai programokat, gyalog-, kerékpár és vízitúrákat.
Egyesületünk 7. alkalommal vesz részt a Járatlan Utakon Fesztiválon!

Magyarországon szerveztünk már szerb sétát pl. Lóréven, Ráckevén, Pomázon, Deszken, Százhalombattán, Szentendrén. Rác (horvát) sétát: Ercsiben, Érden, Tökölön, Dusnokon, Baján; Görög-macedón napot: Beloianniszban, Szegeden; Bunyevác hétvégét: Garán, Bácsalmáson, Katymáron és Baja térségében; abszolút egyedülállóak a gradistyei (nyugat-magyarországi) horvát hétvégéink, és nagy sikerűek a budapesti szerb, görög, albán, török programjaink is.

Magyarországi programjainkon kívül gyakran szervezünk speciális, alternatív turisztikai eseményeket, specifikus kirándulásokat és interkulturális hétvégéket főleg: Koszovóba, Albániába, Szerbiába, Bosznia-Hercegovinába, Macedóniába Montenegróba és az egész Balkánra, valamint a Kaukázus országaiba is. De, szerveztünk már Balkán programokat Berlinben, Bécsben, és Dél-Olaszország számos városában is.

Elsődleges célunk a Balkán-félsziget országainak komplex bemutatása, az ott élő népek kultúrájának, hagyományainak természeti értékeinek, épített emlékeinek megismertetése, kisebbségi kultúrák ápolása. Célunk továbbá az előítéletek lebontása és multikulturális szellemben összekötni a különböző embereket a Balkán-félszigeten belül és kívül úgy, hogy közben jól érezzék magukat és tanuljanak is egymástól. Külföldi programjaink során gyakran találkozunk a szórványban élő magyarsággal is, így pl. Albániában, Macedóniában, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Szerbiában, Horvátországban stb.

Fentieken túl szervezünk emellett országismereti előadásokat és workshopokat, sporteseményeket, specifikus beszélgető esteket, találkozókat, kulturális és művészeti programokat, valamint számos fesztiválon is részt veszünk. Utazási élményklubot is szervezünk, közösségi összejöveteleket tartunk, külföldi és belföldi zenei koncertekre és egyéb különleges „balkáni” kulturális eseményekre járunk.

Egyesületünk kiemelt célja a közösségépítés, a közösségi utazás, az élmények együtt történő felfedezése, átélése!
Civil szervezetünk és baráti társaságunk új tagokat, útitársakat, leendő barátokat és önkénteseket mindig szeretettel és tárt karokkal várja! ☺

Napi szintű balkáni posztok, aktuális programjaink elérhetők a Facebook oldalunkon.
Beszámolókat korábbi programjainkról a weboldalunkon találhattok.
Hivatalos elérhetőségünk: balkan.calling@gmail.com

A Balkánon túl rejtett és autentikus értékek bemutatására miatt, néhány éve megalapítottuk a KulTuristák Egyesületét, mellyel ugyanaz az a céluk, csak a Balkánon túl! ☺

Korábbi előadások: