Kerekasztal

Európa, nyaralások, hosszú hétvégék

Hová menj, ha csak pár napod van?

Sokakat eltántorít az utazástól, hogy kevés szabadnapjuk van, húzós az egyetem, a gyerek iskolába jár, a cégük nem engedik el őket vagy túl későn tudnak szabadságot egyeztetni… Ezekre mind remek megoldást kínálnak a hétvégi utazások! Már 2 nap is elég, hogy kiszakadjunk az otthoni körforgásból, az izgalom feltöltsön, új helyeket ismerjünk meg, kipróbáljuk a különféle kulináris élvezeteket és élményekkel kezdhessük a rákövetkező hetet!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Mitala Nikolett

Mitala Niki vagyok, 23 éves és kb. 5 éve kezdtem el utazni. Manapság legtöbbször Európát választom úticélnak, mert gyakorlatilag minden nagyváros közel van, repülővel pár órán belül elérhetőek, és könnyen tudok olcsó, de annál színesebb programokat szervezni magamnak, a barátoknak és a családomnak is.

Rubin Gábor

Digitális nomád, online idegenvezető és utazó vagyok húsz éve.

Szabó Elvira

Azért szeretem a külföldi hosszú hétvégézés műfaját, mert kikapcsol a hétköznapokból, elegendő arra, hogy kulturális betekintést adjon egy másik országba, de nem igényel nagy szervezést. Néhány nap alatt felkereshetjük azokat a helyeket, amik igazán érdekelnek, vagy akár csak andaloghatunk cél nélkül. Amikor megemlítem, hogy 4-5 napra utazom valahova, sokszor visszakérdeznek: “Csak ennyire?” Igen, mert ennyi teljesen feltölt, és nem fáraszt el. Inkább kétszer visszatérek ugyanoda rövidebb időre, és másodszor már több kulturális tudással tudom felfedezni ugyanazt a helyet. Ma már meglepően távoli helyekre elutazhatunk úgy, hogy néhány napot, fél hetet töltünk ott. Én is így jártam a közelmúltban pl. Marokkóban, Párizsban, Lisszabonban és környékén, illetve rengeteg helyen Európában az elmúlt másfél évtizedben. Ezekről az utakról a blogomon is írok.