Kerekasztal

Európa, nyaralások, hosszú hétvégék

Hová menj, ha csak pár napod van?

Sokakat eltántorít az utazástól, hogy kevés szabadnapjuk van, húzós az egyetem, a gyerek iskolába jár, a cégük nem engedik el őket vagy túl későn tudnak szabadságot egyeztetni… Ezekre mind remek megoldást kínálnak a hétvégi utazások! Már 2 nap is elég, hogy kiszakadjunk az otthoni körforgásból, az izgalom feltöltsön, új helyeket ismerjünk meg, kipróbáljuk a különféle kulináris élvezeteket és élményekkel kezdhessük a rákövetkező hetet!

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Dézma Timi

Idegenforgalmi iskolákat végeztem és dolgozni is utazás- és rendezvényszervezőként dolgoztam/dolgozom, amióta csak az eszemet tudom. A #kalandlista blogot írom utazásainkról Európában, melynek szlogenje az “Utazzuk be együtt Európát!” Lehet egynapos kiruccanás, egy hosszú hétvége vagy hosszabb körutazás, minden belefér. Igyekszünk hasznos, praktikus dolgokat megosztani, ajánlásokat és titkos recepteket bejegyzéseinkben.

Blog
Facebook
YouTube

Sztori: Az elmúlt években megtanultam buszon aludni, vonaton éjszakázni, egy hátizsákba mindent bepakolni, pár perc alatt városnéző útvonalat összeállítani és a leggyorsabban dönteni egy egynapos utazásról olyan helyekre, mint például Udine

Kassay Tamás

Az első spa-blogger, aki hátizsákkal keresi a kalandokat és ha lehet, 5 csillagos szálloda medencéjében, azonkívül gyógyfürdőben, vagy éppen vízesésnél piheni ki a túrázás fáradalmait.

Mivel a blogolás mellett nem adtam fel a főállásomat, évi huszonegynéhány szabadnapból gazdálkodom. Ez vezetett ahhoz, hogy az idei évre gyakorlatilag az összes fapados útvonalat lerepültem, amihez semennyi, legfeljebb 1-2 szabadnap kell.

Technikámat úgy járattam csúcsra, hogy már hosszú utakhoz is alkalmaztam: péntek délután munkából indulok és mondjuk hétfőn délelőtt a reptérről munkába megyek közvetlenül. Elsőre szokatlan, de klasszisokkal több dolog fér így bele 1 évbe, mint egyébként. Ezeket érdemes éves szinten előre megtervezni, hogy hogyan, azt a workshopon elmesélem.

Molnár Kitti és Lengyel Dániel

Az életünk az utazás, eddig 75 országban jártunk közösen, de külön-külön is sokat utaztunk. Leginkább az egy-két hetes hátizsákos városnézős utazások állnak hozzánk közel, de éltünk is már külföldön hosszabb ideig. Az utakat mindig magunknak szervezzük, igyekszünk a rendelkezésre álló rövid idő alatt a legmélyebben megismerni az adott ország kultúráját és megtekinteni a legfontosabb nevezetességeket.