Emberi történetek, avagy egy Ronin belső utazásai

Előadó: Király Zsolt (Ronin)

Idén pont 10 évvel ezelőtt, egy agyonhajszolt élet után bekövetkezett stroke és egy tüdőembólia felgyógyulását követően elindultam első különleges utazásomra a végtelenségbe egy félelmekkel és bizonytalansággal megrakott hátizsákkal. 2 hétre terveztem, 6 hónap lett belőle. Így kezdődött minden…

Az utána elkövető évek alatt volt szerencsém részt venni több csodálatos “belső utazásban” Ázsia több területén, amik által nagyon sok minden átértékelődött bennem, és azóta az életem is gyökeresen megváltozott minden területen. Átalakult az értékrendem, a nézeteim, a gondolkodásom, stb… Elkezdtem megtalálni valódi önmagam…

Mindig egyedül utaztam, hogy belső fejlődésem és félelmeim leküzdésében ne legyen mellettem senki, aki tudna “segíteni”. Kizárólag a megérzéseimre és a szívemre hallgattam, játszottam a határaimmal, ami által kezdtem igazán fejlődni.

Első utam Koh Phangan egyik kis eldugott gyöngyszeme Thong Nai Pan volt, ahol anno kezdődött minden 2014 – ben. Ez egy csodálatos kis falu, még csodálatosabb lakosaival. Majd következett Cambodia, Sri Lanka.

Kizárólag a helyi egyszerű emberekkel éltem mindennapjaim, azt ettem amik ők, próbáltam úgy élni ahogy ők, és egy idő után lassan átvettem az egész életformájukat. Ők lettek az igazi Mestereim! A Buddhizmus minden velejárója már – már napi rutin lett.

Aludtam kígyókkal, skorpiókkal, ettem bogarakat és kitudja miket, de hálistennek még élek.

Nem egyszer ébredtem az óceánparton, ami hatalmas feeling, de volt, hogy kiutazásom során Abu Dhabiban egy félreértés végett, élvezhettem a helyi vendégszeretetet egy cellában is.

Sosem turistáskodtam, ez valami teljesen más volt…

Útjaim során imádtam írni, filozofálni, portrékat fotózni, rövid kisfilmeket készíteni, helyi emberekkel ismerkedni, céltalanul robogózni, táncolni az esőben, vagy csak egyszerűen hallgatni a csendet az esti naplementében és közben meditálni.

Hatalmas kaland, hatalmas felismerések kívül – belül… A Buddhizmus számomra azóta egy életforma és gondolkodás lett, amiért életem végéig hálás leszek!

Most újra nem találom a helyem itthon, lázad a lelkem, és azon gondolkozom, hogy egy még meg nem talált Társsal életformaszerűen szeretnék ugyanilyen formában tovább utazni, és átadni azt a sok – sok élettapasztalatot és átalakulást mindazoknak, akik keresik önmagukat. Keresik az élet igazi értelmét a valódi boldogság és szabadság ízét, amit sokan sajnos anyagiakhoz, tárgyakhoz, illetve karrierhez kötnek. Ők még nem fedezték fel életük valódi értékét…