Egri Csaba

Aktuális előadások:

Amazónia a felszínen és a felszín alatt

Európai kalandozások a föld alatt

Magamról

Lassan 25 éve, hogy belecsöppentem a barlangok világába, ami azóta is rendületlenül magával ragad, és a hazai barlangok megismerése után sok látványos külföldi barlangba is eljutottam, például Erdély, Franciaország, Ausztria, az USA, Svédország vagy éppen Új-Zéland barlangjaiba.

Egyetemi éveimtől kezdve kutatom a barlangokat, bejárva hazánk kisebb és nagyobb barlangjainak jó részét, de számos külföldi barlangi expedíción is részt vehettem. 

Főállásban a hazai természetvédelem szolgálatában, a barlangok, mint élettelen természeti értékek megóvásával foglalkozom, és az elmúlt időszakban igen nagy hangsúly fektetek a felszín alatti világ nagyközönség számára történő bemutatására is. 

Manapság fényképezőgép nélkül már sosem megyek barlangba, és abból is mindjárt kettőt viszek magammal, hogy 3 dimenziós fotók segítségével élethűen mutathassam be a sötétség birodalmát. 

Tagja vagyok a 3D barlangi fotósokat tömörítő La Salle nemzetközi fotóscsoportnak, melynek köszönhetően a világ számos különleges pontjára sikerült eljutnom.

Trópusoktól a sivatagokon át a magashegységekig sokféle barlangtípust sikerült lencse végre kapni, és a 4 földrészen készített felvételeimből pedig látványos ismeretterjesztő előadásokon keresztül mutathatom be a barlangok igen változatos világát. 

Korábbi előadások: