Előadó: Valiskó Gyöngyi

Egészségügyi tanácsok világjároknak - Te akkor minden ellen be vagy oltva, ugye?

Amikor ismeretlenek/ismerősök megtudják, hogy világutazó és gyógyszerész vagyok, egyből rengeteg utazással kapcsolatos egészségügyi kérdésük van, bár 99%-os találati aránnyal ez az első: “Te akkor minden ellen be vagy oltva, ugye?”

Gyógyszerészként a világot járva számos egészségügy kalandom volt, szerencsére többnyire én gyógyítottam másokat. Kiderül majd, hogyan kezeltem a szakács maláriáját Ugandában, miért ne tetováltassunk Délkelet-Ázsiában, hogyan akadályoztunk meg egy kényszerleszállást a Közép-Afrikai Köztársaságba, miért vásároltam Madagaszkáron asztma elleni gyógyszert, s hogy lehet-e Peruban aranyérkúpot kapni…

Szeretnék Nektek hiteles, de inkább gyakorlatias, mint tudományos tanácsokat adni, hogyan legyünk egészségtudatosak utazás előtt, alatt és után. Megtudhatjátok, mire kell/lehet védőoltást kapni? Milyen járványoktól féljünk, és hol tudunk tájékozódni? Hogyan lehet a malária ellen védekezni? A pálinka nyilván alap, de milyen gyógyszereket érdemes magunkkal vinni? Mire figyeljünk utazás közben, hogy az utóbbira lehetőleg aztán ne legyen szükség?

Az előadásom után, vagy az egészségügyi workshop alatt szívesen válaszolok is a kérdéseitekre.