Dr. Valiskó Gyöngyi

Te akkor minden ellen be vagy oltva, ugye? - Egészségügyi tanácsok világjáróknak

Előadásom az egészség tudatos utazásról fog szólni. Amikor ismeretlenek/ismerősök megtudják, hogy gyógyszerész vagyok egyből rengeteg utazással kapcsolatos egészségügyi kérdésük van, bár 99%-os találati aránnyal ez az első: Te akkor minden ellen be vagy oltva, ugye?

Gyógyszerészként a világot járva számos egészségügy kalandom volt, szerencsére többnyire én gyógyítottam másokat. Kiderül majd, hogyan kezeltem a szakács maláriáját Ugandában, miért ne tetováltassunk Dél-Kelet Ázsiában, hogyan akadályoztunk meg egy kényszerleszállást a Közép-Afrikai Köztársaságba, miért vásároltam Madagaszkáron asztma gyógyszert, lehet-e Peruban aranyérkúpot kapni…

Ezeken a néha vicces, néha tanulságos sztorikon keresztül szeretnék szakmai, de inkább gyakorlatias, mint tudományos tanácsokat adni hogyan legyünk egészségtudatosak utazás előtt, alatt és után. Megtudhatjátok, mire kell/lehet védőoltást kapni? Milyen járványoktól féljünk, és hol tudunk tájékozódni? Hogyan lehet a malária ellen védekezni? A pálinka nyilván alap, de milyen gyógyszereket érdemes magunkkal vinni? Mire figyeljünk utazás közben, hogy az utóbbira lehetőleg aztán ne legyen szükség?

Az előadásom után szívesen válaszolok kérdésekre az egészségügyi workshop alatt.

Weboldal: http://www.maganyosbolyongo.blog.hu