Dr. Kuun Aladár

1,5 hónap a transzszibériai vasúton (érintve a Bajkál-tavat)

Miért is pont Szibéria? Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy sok embernek vágya eljutni Szibériába, vagy végigutazni a legendás transszibériai vasúton. Tizenéves lehettem, amikor először olvastam a vasútról, és akkor eldöntöttem, hogy egyszer én is megvalósítom. Ez történt meg nemrég. Hosszas tervezgetés után alakult ki a végleges program.

Előadásomban bemutatom, hogy milyen az élet az orosz vasúton, hogyan lehet jegyet venni, és milyenek a szibériai városok európai szemmel nézve. Ezen felül a Bajkál-tó misztikus világába is bevezetem a hallgatókat.

Miért is utazok?
Egy utazás alatt minden új lesz, semmit sem végezhetek félig alvó állapotban, mint a megszokott munkahelyen, utcán vagy lakásban. Mindenre oda kell figyelni, mert semmi sem ismerős, azaz minden új. Néha a megszokott „önmagunktól” távol zajló élet néhány napja is elegendő ahhoz, hogy kipihentnek érezzem magunkat.

Utazás alatt kikapcsolok, nem kell foglalkoznom az itthoni problémákkal. Leköt az újszerűség, az új hatása, az új emberek, tájak, kultúrák megismerése, befogadása, amiből utána itthon erőt lehet meríteni a következő útig.
Könyvem címe: Ázsiai kalandozásaim (Publió Kiadó, 2015)

Az utazásaimról bővebben a blogon:

Tovább a blogra

Galéria