Dr. Krén István és Szaplonczay Sarolta

Aktuális előadás:

10 nap bérelt terepjáróval az Okavango deltában – állatok között a civilizáció perifériáján

Magamról

Dr. Krén István vagyok (74 éves) agrármérnök. Egyedül még soha nem utaztam, mivel az élmény nekem nem érdekes, ha nem tudom megosztani egy számomra fontos személlyel, azaz immár 6 éve Saroltával.

Szaplonczay Saroltával (68) matematika tanár, tökéletesen kiegészítjük egymást, mivel ő beszél angolul, navigál és igen talpraesett, én pedig vezetek és tervezek. Nálunk széthúzás, veszekedés nincs, minden út egyre jobban összeköt minket. Azonos bennünk, hogy a sok embert, a nagyvárosokat és az épített látnivalókat kerüljük, inkább a természetvédelmi területeket részesítjük előnyben.

Kettesben, bérelt kocsival többek között bejártuk Costa Ricát, Mauritiust, Namíbia egy részét és néhány európai országot. De Namíbiát és Bottswanát (4600 km), azaz a Caprivi Stripet, a Chobe Nemzeti parkot és az Okavango deltát már hatan, két bérelt sátras terepjáróval jártuk be.

Annyit még magunkról, hogy imádunk kertészkedni, Sarolta online pókerezik én pedig II. világháborús stratégiai játékokkal játszom. Otthonunkat megosztjuk immáron 8 éve Chili névre hallgató cane corso barátnőnkkel.