Kocsis Dóra és Németh Edvárd – talpalatnyitortenetek.hu

Zero waste utazás? Lehetséges (?)!

Merre tart a világ? Mi az utazó felelőssége? Mi hogy váltunk egyre tudatosabb, majd hulladékmentes utazókká? Miért fenntarthatatlan a mai fogyasztói civilizáció? Mit tehet az utazó?

Élmények, kultúrák, csodálatos helyek és emberek, hátizsákos kalandok, stoppolás…. ilyenek a mi utazásaink is… tele élményekkel és tanulással.

Történetünk:

Pár évvel ezelőtt vágtunk neki először két kis hátizsákkal a nagyvilágnak, és egy évig haza sem tértünk. Azóta is hosszabb, rövidebb utazásokat teszünk közeli és távoli országokban. Eddig összesen 50 országban jártunk. Előadásukban négy kontinens szebbnél-szebb tájaira, kultúrájába és az ott élő családok mindennapjaiba kalauzolunk el benneteket, miközben elmeséljük, hogy a világban szerzett tapasztalataink hogyan változtatták meg gyökeresen életmódunkat: azóta ugyanis nemcsak a tudatos utazásra, hanem a hulladékmentességre is törekszünk, és ennek megvalósítására konkrét tippeket is kaptok tőlünk.

Legutóbbi utazásunkról, Máltáról úgy tértünk haza, hogy ebben a kis szigetben megláttuk bolygónk lehetséges jövőjét. Vajon milyen a kimenetele? Megmutatjuk, mi hogy látjuk.

Vigyázat, ha eljöttök az előadásunkra, lehet, hogy nem fogtok többé műanyag zacskót kérni a zöldségesnél! 😉

Ha olvasnátok utazásainkról, elmélkedéseinkről látogassatok el Facebook oldalunkra, blogunkra, nézzétek meg videóinkat vagy a velünk készült interjúkat!

Weblapunk: https://talpalatnyitortenetek.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Talpalatnyitortenetek.hu/

Instagram: https://www.instagram.com/talpalatnyitortenetek/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4IaPnfqVRr5YR_0SgymN_w/