Kerekasztal

Digitális nomádság

Amikor a munka tesz szabaddá

Mi kell ahhoz, hogy valaki digitális nomád legyen? Milyen szakmák és milyen típusú foglalkoztatás teszi ezt lehetővé? Hogyan telnek egy digitális nomád napjai? Mik ennek a nehézségei? Mi az, amiért megéri így élni, vagy legalább kipróbálni?
A mai világban egyre több munka végezhető online, távolról, ami megteremti a lehetőséget ahhoz, hogy onnan, és úgy dolgozzunk, ahol és ahogy akarunk. Ez mind nagyon jól hangzik, mégis kevesen választják. Mik ennek az életmódnak az előnyei/hátrányai? Rendelkezel-e elég önkontrollal, hogy akkor is elvégezd a napi munkád, amikor épp a tengerparton pihenhetnél?

Szeretnéd feltenni a kérdéseidet, vagy észrevételed van a témával kapcsolatban? Írd meg nekünk az alábbi linkre kattintva! A beszélgetés során az általad beküldött témákról is szót ejtünk majd.

Kerekasztal előadói

Baráth Mix Levi

30 évesen úgy döntöttem, új életet kezdek. Elkezdtem filmezni tanulni, majd 2 évvel később felhagytam a vendéglátással és immáron filmesként, illetve túravezetőként dolgozom tovább. A digitális nomád életformát már sok-sok éve ismertem, viszont sosem találtam olyan munkát, amit szívesen csináltam volna, ezért sosem kezdtem bele. Az új életem során azonban megtaláltam azokat a lehetőségeket, melyek a filmezéshez kapcsolódnak és amikkel szívesen foglalkozom, így 2018 óta már digitális nomád bevételeim is vannak. Következő célom, hogy ezekből a bevételekből finanszírozni tudjam az utazós létformámat.
Sztori: Életem első digitális nomád bevétele 63 cent volt. A csekket nem váltottam be, a mai napig őrzöm! Hihetetlen nagy lökést adott!

Rubin Gábor

Digitális nomád, online idegenvezető és utazó vagyok húsz éve.

Szabó Elvira

Már régóta gondolkodtam azon, hogy néhány hónapot külföldön töltsek, de ehhez nem akartam felszámolni a magyarországi életemet. Aztán hallottam a digitális nomád életformáról, és rájöttem, hogy az én életem teljesen alkalmas erre. Könyvek szerkesztésével, lektorálásával foglalkozom, helyfüggetlenül és rugalmas munkarendben dolgozom. Ennek köszönhetően 2017 őszét Brazíliában töltöttem digitális nomádként. Riótól utaztam dél felé Florianópolisig, főleg a partvidéken, kitérővel az Iguazú-vízeséshez. Gyönyörű strandokat fedeztem fel és nagyszerű embereket ismertem meg. S a digitális nomádság abban is segített, hogy egy újfajta szabadságélményt tapasztaljak meg.

Arról, hogy mi mindent tanultam a brazíliai út alatt, itt olvashattok.

A digitális nomád létről pedig itt írtam.

Facebook
Instagram

Török Marika és Hidvégi Miklós

Gyermekeink születése után egyre fontosabbá vált számunkra a szabadság érzése, ezért úgy döntöttünk, elkezdjük átalakítani az életünket. Szerettünk volna minél több időt tölteni a fiainkkal, és mivel mélyen hiszünk az utazás csapatépítő és jellemformáló erejében, így azt terveztük, sokat fogunk utazni együtt.

Tudatosan formáltuk a munkánkat is egyre inkább olyanná, hogy bárhonnan a világból tudjuk végezni, és a munka ne akadályozzon a szabad helyváltoztatásban.

Miklós szoftverfejlesztéssel és coachinggal foglalkozik, én pedig coaching mellett saját, Családi Csapatépítés projektemet fejlesztem. Családosan vagy külön-külön már sok helyről kipróbáltuk az irodán kívüli munkát, többek között Olaszországból, Horvátországból, Rodoszról, Baliról, Kazahsztánból, Ausztriából.

Sztori: Csodás érzés egy bárban dolgozni, háttérben a mélykék tengerrel. Ha fáradt vagy, felkelsz, és úszol egyet. A munkahelyed lehet egy fotel, az autó ülése, vagy egy szállodai szoba is. Munka után pedig jöhet a világ felfedezése!

Marika blogja: Tilly titkai
Miklós blogja: Bali Szabi
Facebook csoportunk: Digitális nomádok – Családdal a világ körül

Ezen a fesztiválon tartunk egy digitális nomád workshopot, amelynek keretén belül segítünk a résztvevőknek megtalálni a digitális nomádsághoz vezető saját útjukat.