Csutka István

Jégbe zárva

Mostani előadásom címe: Jégbe zárva (Grönland és az Artic Circle Trail)

Grönland (grönlandi nyelven Kalaallit Nunaat, azaz, az. Emberek országa) a Föld legnagyobb szigete, amelyet délen szel keresztül az Artic Circle, azaz az Északi-sarkkör. Erről kapta nevét az Artic Circle Trail, amelyet első magyarként teljesítettem ez év augusztusában.

Jégmezők, gleccserek, sarkvidéki sivatag!!, hegyek, sziklák, zuhatagos folyók, végtelen mocsarak, szúnyogfelhők és lenyűgöző szépségű természet várt rám, no és az állatok, amelyek teljesen közel engedtek magukhoz, sőt, ők jöttek közel hozzám. Még soha, sehol nem éreztem ennyire közel magamhoz a természetet minden zordsága ellenére sem.

A jégbe zárt csoda, ahol nincs térerő és ezzel segítség sem, ha bajba kerülsz. Grönland nem viccel és ha nem készülsz fel megfelelően, ha nem tiszteled eléggé, könnyen bajba kerülsz és sajnos tragikus pillanatai is voltak utamnak, amelyek azonban megtanítottak arra, hogy milyen felelőssége van egy bloggernek abban, hogy mit és miképpen ír le, mutat be és ez mennyire áll közel a valósághoz.

Vannak ugyanis akik súlyos árat fizetnek egy-egy blogger szenzáció- és likehajhász bejegyzései miatt…

Megosztom veled minden  tapasztalatomat és élményemet és elviszlek egy olyan varázslatos, megfagyott világba, amelyet most még valóban lehet járatlan útnak nevezni.

Könyv: Camino Steve, egy álom nyomában…

TEDx Danubia előadásom: https://youtube.com/watch?v=93p0qpPMLeA&t=101s

Honlapom: www.caminosteve.hu

Instagram: https://instagram.com/camino_steve/

Facebookhttps://www.facebook.com/Gondolatbonbonok/

Bemutatkozó videó